Новости

Одавање почасти страдалим
у Власеници у суботу

Као и свих претходних година Градска борачка организација, заједно са Градском управом, те Општинском борачком организацијом Власеницe и локалном управом у суботу, 9. марта, одаће почаст припадницима Другог батаљона 27. бригаде који су погинули бранећи простор ове општине.

На ратишту у близини Власенице кобног 9. марта 1993. године погинуло је 15 припадника Другог батаљона који су били распоређени у реону Церске.

Током напада на положаје које су бранили припадници 27. бригаде страдали су Јанко Марић,Слободан Давидовић, Жељко Дујаковић, Борко Новић, Милош Миланковић, Митар Поповић, Мирко Давидовић, Мирсад Мујачић, Миладин Удовичић, Недељко Ђекић, Петар Чолић, Расим Мехмедовић, Дражен Бојанић, Винко Демировић и Недељко Драгојловић.

Како је најављено из Градске борачке организације, послије посјете спомен – соби чланови породица погинулих, те делегације локалних управа и борачких организација Дервенте и Власенице положиће вијенце на централни споменик страдалим, а потом ће у цркви Светих апостола Петра и Павла бити служен парастос. Вијенаци ће бити положени и на спомен – плочу на којој су уклесана имена погинулих Дервенћана.

Related posts

Дервентски лист и СШЦ „Михајло Пупин“
одликовани поводом Дана Републике

Derventski List

Дервенћани у одличној атмосфери
на тргу дочекали Нову годину

Derventski List

Гимназија 110 година ризница знања

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još