Друштво

Од данас потписивање петиције „Бранимо истину, не дамо Српску“

Потписивање петиције под слоганом „Бранимо истину, не дамо Српску“ која се проводи против измјена Кривичног закона БиХ који је наметнуо високи представник Валентин Инцко, од данас је организована и у Дервенти и то на двије локације у граду.

Сви заинтересовани грађани моћи ће да потпишу петицију на штандовима постављеним на Тргу православља и испред Хипер маркета „Корт“ у периоду од девет до 21 час, а како наводе организатори потписивања, петицију ће бити могуће потписати и у четвртак на дервентској пијаци, те током викенда у Осињи.

– Ово је преломни тренутак за Републику Српску јер је недопустиво да се у 21. вијеку намеће увођење вербалног деликта, да се на нелегалан начин, мимо провођења процедура мијењају закони у функцији покретања „инквизиторских“ процеса против припадника српског народа који се и на тај начин жели прогласити геноцидним у цјелини. Воља народа мора да се поштује, због тога наше суграђане позивамо да се у што већем броју одазову потписивању петиције- поручили су организатори додавши да се против измјена овог закона већ првог дана у пријеподневним часовима изјаснило више од 200 Дервенћана.

– Задовољство ми је што сам данас потписао ову петицију коју проводимо против наметнутих закона Валентина Инцка. Драго ми је да се грађани Српске, а ево и Дервенте, одазивају на потписивање ове петиције која је ванстраначка, која се тиче свих нас, наше будућности и будућности наше дјеце, да нико нема право на овим просторима да намеће било какве законе и одлуке осим демократски изабраних институција у Републици Српској- казао је народни посланик у Народној Скупштини РС Игор Жунић.

 

 

 

Related posts

Отворена врата за нове
чланове и нови инструмент

Derventski List

Цвијећа и поклона на претек, прославе отказане

admin

Поповићa Гај добио расвјету

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još