Друштво

Дани испуњени топлином и брижном његом

Иако је врата за кориснике први пут отворио прије шест мјесеци, у специфичним околностима пандемије корона вируса, Геронтолошки центар успио је да заслужи похвале и епитет топлог дома у којем владају професионалност и брижност.

С обзиром да се ради о установи која пружа смјештај за старије, али и особе у различитим стањима потребе, те популацији расељених, изазови са којима су се од почетка рада до сада успјешно изборили, дају за право и корисницима, али члановима њихових породица да буду итекако задовољни.

То посебно радује руководство и запослене у овој установи, а в.д. директора Ђурђа Додиг Пијетловић истиче да су се, без обзира на корона вирус, трудили да од самог почетка задрже висок ниво услуге и бриге о корисницима.

– Сви ми, чланови колектива, док год одговарамо позитивно на питање да ли бисмо ми своју баку, мајку  или оца, смјестили у Геронтолошки центар, значи да добро радимо свој посао – рекла је Додиг Пијетловићева те се захвалила цијелом тиму на преданом раду.

Да је управо овакав приступ раду оно што корисници и чланови њихових породица очекују говоре и изрази задовољства и поруке подршке.

Нешто краће од пола године корисник услуга Геронтолошког центра је мајка Маје Челар Дракулић, која је казала да је породица у изузетно тешким тренуцима од доношења одлуке о смјештају у центар, самог смјештаја, те прилагођавања на новонасталу ситуацију, имала подршку особља установе.

– Могу да кажем да се мама налази на правом мјесту, окружена људима који јој поред стручне помоћи пружају топлину, пажњу и разумијевање – казала је Челар Дракулић.

Међу првим корисницима Геронтолошког центра била је Јека Мартић, а члан њене породице Живко Лукић захвалио је запосленим на професионално пруженим услугама, те им пожелио много успјеха у новим радним побједама.

– Висок ниво професионализма и посвећена брига и пажња, учинили су да се моја мама почне опорављати послије оба сломљена кука и непокретности. Захвални смо што Дервента има једну овакву установу и екипу која уз умијеће и професионализам, воли то што ради – једна је од порука пристиглих на адресу Геронтологије.

У центру тренутно борави 50 корисника којима је на располагању медицинска њега, али и смјештај, те просторије за заједничка дружења, савремено опремљена кухиња и ресторан, библиотека, те фризерски салон.

Геронтолошки центар, који је изграђен на мјесту старе болнице у Дервенти, дио је пројекта ЦЕБ 2, којим се предвиђа укидање колективних и алтернативних видова смјештаја. У изградњу и опремање овог објекта град Дервента уложио је више од пет милиона марака, а Министарство за расељена лица и избјеглице РС око три милиона КМ.

Капацитет

Капацитет установе је 100 мјеста, и то у 17 модерно опремљених апартмана и 17 соба. Цијене смјештаја крећу се од 700 марака за собе и од 850 КМ за апартмане.

Related posts

Книнска улица у
четвртак без струје

Derventski List

Аудиција за „Ритам Европе“
шанса за талентоване Дервенћане

Derventski List

САЋА ПОЛУПРАЗНА, СКАЧУ ЦИЈЕНЕ МЕДА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još