ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Омладинска банка ослонац
за нове идеје младих

Још шест пројеката младих и један микро – бизнис биће реализовани захваљујући подршци Омладинске банке у Дервенти, а уговори са носиоцима пројеката потписани су данас у Градској управи.

Укупно 19.000 марака намијењено је за реализацију пројеката „Културу носимо у свијет“, „Ношње нове – игре старе“, „Игре без граница“, „Пркос – фест као наставак културног живота нашег града“, „Наша библиотека, наше књиге, наша обавеза“ и „Да летимо као Ивана“, те 2.000 КМ за микро – бизнис „Code Arhitekt“ Стефана Куцурског. Координатор програма Омладинске банке Хелена Крећа казала је да су сви пројекти иновативни и посебни на свој начин, а замјеник градоначелника Синиша Јефтић честитао је њиховим ауторима пожеливши им успјешну реализацију.

– Задовољство нам је да будемо подршка и суфинансијер Омладинске банке и  веома је похвално што се млади укључују аплицирајући пројекте који су од користи за ширу заједницу. Ово је друга година од град сарађује са Фондацијом „Мозаик“, а успјешну сарадњу наставићемо и наредном периоду – рекао је Јефтић уз наду да успјешна реализација пројеката бити мотив и другим младим да се на овај начин ангажују.

Атлетски клуб „Дервента“ захваљујући Омладинској банци добиће јаму за скок у даљ и полигон за бацање кугле.

– С обзиром да тренинге имамо на стадиону са вјештачком травом ту ће бити и реализован пројекат. Ово ће нам у значајној мјери олакшати рад и, надам се, привући нове чланове – рекао је тренер Далибор Врховац.

„Пркос – фест“ већ другу годину на списку је пројеката које подржава Омладинска банка.

– Ове године смо добили подршку за набавку пројектора, платна и сталка за платно – рекла је Драгана Латиновић из тима организатора ове манифестације.

Уговор је данас потписан и са члановима СКУД-а „Дервента“ чији пројекат је усмјерен на набавку ношњи.

– Уз помоћ овог пројекта набавићемо 12 мушких хлача и кошуља, те четири женске хаљине које би могли да користимо дужи временски период – рекла је Милица Никић.

Омладинска банка у Дервенти, уз подршку Фондације „Мозаик“ и Градске управе, од 2022. године ослонац је младима у њиховим друштвено корисним идејама и микро – бизнисима. Ове године за подршку 32 нова пројекта и осам микро – бизниса предвиђено је 97.000 марака.

Related posts

„МРЕЖА НЕТВОРК“ ДОНИРАЛА ДВА БЕСКОНТАКТНА ТОПЛОМЈЕРА

admin

ОБИЉЕЖЕН ДАН ОРУЖАНИХ СНАГА БиХ

admin

Акција чишћења обала Укрине у недјељу

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još