ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Омладинска банка стала иза
пет пројеката и четири бизниса

Захваљујући подршци Омладинске банке у Дервенти ће бити реализовано још пет пројеката и четири микро – бизниса младих, а њихови носиоци данас су у Градској управи потписали уговоре којим су им Фондација „Мозаик“ и град обезбиједили средства.

Ријеч је о првом овогодишњем позиву којим Омладинска банка подржава идеје младих, и то у износу од 13.193 марке. Подршку су обезбиједили пројекти који носе називе „Моје прво планинарење“, „Обиљежимо јубилеј!“, „Дрес за првака“, „Набавка спортске опреме за омладинске категорије КК Дервента“ и „Инклузивна ОЦР трка у Дервенти“. За четири микро – бизнис, односно салон љепоте са услугама масаже и шминкања, фризерски салон, поклон декор студио и услуге графичког дизајна „Limitless“ издвојено је 8.000 КМ.

Замјеник градоначелника Синиша Јефтић истакао је задовољство укључивањем младих у мијењање слике града на боље.

– Честитам свим учесницима који су показатељ да смо покренули активизам код младих људи. Данас смо имали прилику да потпишемо и анекс за додатна средства за подршку микро – бизнисима – казао је Јефтић изразивши захвалност свим друштвено – одговорним појединцима и предузећима који такође подржавају активност омладине на овај начин.

Са циљем побољшања положаја дјеце са потешкоћама у развоју и њихових породица биће реализован пројекат „Инклузивна ОЦР трка у Дервенти“ чији је носилац Тијана Бојанић.

– Моје колегинице дефектолози и ја препознале смо током свог рада са дјецом колико они уживају у тркама и физичким активностима и одатле се родила идеја за покретањем пројекта. Ова подршка много значи – казала је Бојанићева, а захваљујући Омладинској банци најмлађи полазници Рукометног клуба „Дервента“, њих 49, на такмичења и турнире ићи ће у новим дресовима и тренеркама.

Подршку за покретање микро – бизниса „Салон љепоте са услугама масажа и шминкања“ осигурала је Кристина Ковачевић.

– Драго ми је што је Дервента урбана средина, гдје могу да покренем овакав бизнис. Већ имам много заинтересованих – рекла је Ковачевићева.

„Вјетар у леђа“ за покретање микро – бизниса добила је и Мајана Цвијановић.

– Већ десет година радим као фризер и сада сам скупила храброст да покренем свој бизнис, тако да ми ова подршка много значи, како вјерујем и свим другим малим подузетницима – казала је Цвијановићева.

Задовољство чињеницом да је адреса Омладинске банке све познатија међу омладином као сигурна рука подршке изразила је чланица одбора банке у Дервенти Андреа Милановић.

– Посебно нам је задовољство што је све већа заинтересованост младих за сарадњу са банком, тако да смо већ у првом позиву потписали су носиоци чак четири микро – бизниса, а до сад смо имали укупно два. До сада је реализовано 17 пројеката – рекла је Милановићева подсјетивши и да је до 24. марта отворен позив за чланство у одбору.

– Позивамо све суграђане од 17 до 30 година  који су заинтересовани за учешће у унапрјеђењу наше локалне заједнице да нам се придруже – казала је она.

Related posts

ПРЕДАВАЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ ИЗАЗВАЛО ВЕЛИКУ ПАЖЊУ

admin

ПОМЕН ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА И СЛАВА ЦРКВЕ У ПОЈЕЗНИ

admin

Срушио се најстарији храст

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još