ИЗДВОЈЕНОНовости

ОПШТИНИ ДЕРВЕНТА ПРЕСТИЖНО ПРИЗНАЊЕ

Признање „Капетан Миша Анастасијевић“ које је Дервента добила као најбоља локална самоуправа у Републици Српској, уручено је вечерас  у Народом позоришту РС у Бањалуци, а статуету је у име општине примио предсједник Скупштине Маријан Кљајић.

Престижна признања најбољима у РС, у областима стваралаштва, друштвеног ангажмана и пословања, додјељују „Медиа Инвент“ из Новог Сада, те Универзитети у Бањалуци и Новом Саду, уз подршку Привредне коморе Републике Српске.

Општина Дервента, на челу са начелником Милорадом Симићем, препозната је као локална заједница која може да служи за примјер другима у вођењу управе и привлачењу страних инвестиција.

Овогодишње признање за личност године отишло је у руке  предсједнице РС Жељке Цвијановић, док је директор  Завода „Орао“ АД Бијељина добитник признања за животно дјело.

Поред признања за најбољу локалну управу, у Дервенту је отишло и признање за најбољи породични бизнис, које је додијељено самосталној занатској радни „Дадо“, чији је власник Дражен Буркановић, док је предузеће “Техпро ЦНЦ” награђено за развој нових технологија.

Пројекат „Пут ка врху“, у оквиру којег се додјељују признања „Капетан Миша Анастасијевић“ већ 18 година се реализује у Србији, а од 2016. године и у Републици Српској, у оквиру специјалних веза Србије и РС.

Свечаној додјели признања у Бањалуци присуствовала је делегација општине Дервента, те награђени привредници.

Related posts

Расписан конкурс за упис
ученика у средњу школу МУП-а

Derventski List

Васкршња трпеза
драстично скупља

Derventski List

СКУД „Дервента“ величанственим
концертом заокружио 30 година рада

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još