ИЗДВОЈЕНОНовости

Оружане снаге остају на
услузи локалној заједници

Инжињеријски батаљон Оружаних снага БиХ који је стациониран у дервентској касарни „Здравко Челар“ небројно пута био је на услузи локалној заједници и становништву, а то ће наставити да буде и у свом будућем дјеловању.

Поручено је то данас у дервентској касарни гдје је свечаним постројавањем припадника батаљона обиљежен 1. децембар, Дана Оружаних снага БиХ.

Командант Инжињеријског батаљона пуковник Родољуб Манигода честитао је свим припадницима батаљона овај дан, а добру сарадњу за припадницима Оружаних снага истакао је замјеник градоначелника Дервенте Синиша Јефтић.

– Локална заједница стоји Инжињеријском батаљону увијек на располагању, као и они нама, посебно у ванредним ситуацијама. Осим тога, припадници батаљона учествују у заједничким вјежбама са ватрогасцима – спасиоцима и полицијом, што доприноси безбједности. Лијепо је видјети и да посједују опрему која може користити прије свега њима, али и за цивилне сврхе – казао је Јефтић додавши да су у буџету планирана средства за заједничке активности на терену, која се реализују послије добијања сагласности виших нивоа власти.

Јефтић се придружио похвалама за припаднике батаљона који су били ангажовани у Словенији послије елеметарних непогода које су задесиле ту земљу.

Свечаности у касарни присуствовали су и други представници Градске управе, Територијалне ватрогасно – спасилачке јединцице, основних школа, вјерских заједница и други.

Професионалне Оружане снаге БиХ основане су 1. децембра 2006. године.

Дан отворених врата

Обиљежавање Дана Оружаних снага БиХ у касарни „Здравко Челар“ почело је јуче Даном отворених врата током којег су припадници Инжињеријског батаљона посјетиоце, махом ученике основних школа, упознали са опремом, али и активностима батаљона.  

Related posts

ПРОМОВИСАНЕ „УКОРИЧЕНЕ ГОДИНЕ“ НЕНАДА СИМИЋА

admin

Почиње уградња видео – надзора, нови изглед за путеве и паркинг код школе

admin

Дјед Мраз дијелио пакетиће,
а малишани радост

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još