Друштво

Освештање обновљеног
храма 13. августа

У Осињи предстоји низ свечаности којим ће бити прослављен Свети великомученик Пантелејмон, заштитник села и истоименог храма, а поводом овог празника у недјељу, 13. августа, биће освештана обновљена црква, иконостас, фрескопис и светосавски дом.

По први пут у овој цркви литургију ће служити два епископа зворничко – тузлански Фотије и осјечкопољски и барањски Херувим уз више свештеника. Дочеку епископа, те опходу са светим моштима Светог Пантелејмона и чину освештања храма претходиће избор кумова крста и фрескописа. Тог дана, као и уочи освештања, 12. августа од 18.30 часова, биће читане молитве за здравље пред дијелом моштију.

Овај храм ће 9. августа обиљежити и славу, Светог Пантелејмона, а литургија ће бити служена од девет часова. Након молитвеног дијела, планиран је опход око храма, избор кумова и послужење.

Обнова осињске цркве почела је у мају 2012. године, а од тада је уз светињу изграђен и светосавски дом, поплочан простор око храма, купљено друго звоно, те фрескописана унутрашњост храма.

Related posts

АЛКОХОЛИЗАМ ВРЕБА И ЂАКЕ

admin

Чамци из Дервенте плове водама широм БиХ

admin

Приредбом и базаром обиљежен Дан школе (Фото)

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još