Друштво

Осињски ђаци освојили 3.000 КМ за опремање библиотеке

Библиотека у Основној школи „Ђорђо Панзаловић“ ускоро ће бити опремљенија захваљујући пројекту ученика ове школе који је „еUPSHIFT“ радионица наградила са 3.000 марака.

Награду је освојио тим „Читалићи“, односно ученици Саво Аџић, Андреј Тадић, Катарина Недић, Наташа Аџић и Мануела Тодорић, који су уз координацију библиотекарке Ане Ђурђевић, представили проблем неопремљене школске библиотеке и недостатка књига, а који су назвали “Како бисмо могли да анимирамо младе да заволе читање?”

Осињски ђаци нашли су се тако међу пет тимова који су награђени, и то међу 77 пристиглих приједлога за пројекте.

– Тим „Читалићи“ чека још много посла, али су веома задовољни што су својим приједлозима обезбиједили школи могућност да модернизује школску библиотеку. Уз све то, ученици су стекли непроцјењиво искуство – рекли су у школи.

Трећу „еUPSHIFT“ радионицу у БиХ реализовала је организација „Genesis Project“ из Бањалуке у партнерству са УНИЦЕФ-ом у БиХ, а уз финансијску подршку Краљевине Шведске.

Related posts

Част и радост двије деценије
носити уз срце Часни крст

Derventski List

Почели систематски
прегледи првачића

Derventski List

СВЕШТЕНИК ДАЛИБОР ЂЕКИЋ НА ЧЕЛУ „ПРОСВЈЕТЕ“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još