Друштво

Особе са инвалидитетом боље
упознати о радним правима

Удружење родитеља дјеце и омладине са посебним потребама и инвалидних особа „Сунце“, у сарадњи са Савезом удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима РС, организовао је данас округли сто о теми  „Утицај дигитализације на радна права особа са инвалидитетом“ на којем је истакнута потреба за већим обухватом особа са инвалидететом у овој области.

Координатор пројекта Индира Бундавица Пфајфер казала је да је циљ пројекта да процијена степен  дигитализације у радним процесима и прилагођеност особама са инвелидететом.

– Кроз анкету која је проведена у 16 локалних фирми и институција евидентирана је 21 запослена особа са инвалидитетом, од којих већина мало зна или уопште не познаје шта значи заштита приватности података. Неке фирме су инвестирале  у дигиталну трансформацију у радним процесима, али нису  прилагодиле  технологије да би могли запослити особе са инвалидитетом – рекла је Бундавица Пфајфер додајући да су најбољи услови затечени у Центру за дјецу и омладину са сметњама у развоју  „Будућност“.

Састанку је присуствовао и начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славен Пашалић, директор Центра „Будућност“ Владан Поповић, те представници Центра за социјални рад, филијале Завода за запошљавање у Дервенти, као и запослене особе за инвалидитетом.

Related posts

Испаљено више ракета него у прошлој сезони

admin

Од недјеље љетње рачунање времена

Derventski List

Забава за малишане поклон „Трола“ и ЦИВИТАС-а

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još