Хроника

ОСУМЊИЧЕНИ ЗА МАЛВЕРЗАЦИЈУ ТЕШКУ ПОЛА МИЛИОНА КМ

Управа криминалистичке полиције МУП-а РС поднијела је бањалучком Окружном јавном тужилаштву Бањалука извјештај против лица чији су иницијали Н.Н. из Прњавора и Ј.Ћ. из Дервенте због постојања основа сумње да су починили више кривичних дјела којима су оштетили предузеће у Бањалуци за 561.779 КМ.

Из МУП-а Српске је саопштено да су пријављена лица осумњичена за злоупотребу службеног положаја или овлаштења и фалсификовање или уништавање пословних или трговачких књига или исправа.

Срна незванично сазнаје да је извјештај поднесен против Ненада Новаковића и Јосипа Ћорића.

Према незваничним информацијама, Новаковић и Ћорић су у својству директора предузећа Еуро К 2007 из Бањалуке и Ћорић денарт из Прњавора, према претходном договору и у намјери прибављања имовинске користи фирми Ћорић денарт, 14. маја 2014. године закључили уговор на основу којег су прометовали два пословна простора.

Приликом прометовања некретнина предузеће Еуро К 2007 није издало фактуре, фирма Чорић денарт није извршила плаћање уговорене цијене, а у пословним књигама тих привредних друштва нису евидентирана потраживања, односно обавезе на основу купопродајне цијене у износу од 218.940 КМ.

Срна сазнаје да је након тога, у намјери да прикрију да предузеће Ћорић денарт није платило пословне просторе, Ћорић 27. јуна 2017. године бањалучкој подручној јединици Републичке управе за геодетске и имовинско -правне послове поднио захтјев за брисање забиљежбе постојања права из купопродајног уговора, која је евидентирана у земљишним књигама.

Новаковић је у истој намјери у стечајном поступку над предузећем Еуро К 2007 прикрио постојање поменутих потраживања тог предузећа чиме је фирми Ћорић денарт прибављена корист у износу од 218.940 КМ, а за исти износ оштећено је привредно друштво Еуро К 2007.

Новаковић и Ћорић осумњичени су и да су као директор и суоснивач фирме Еуро К 2007, 28. фебруара 2014. године закључили са предузећем Губер из Сребренице уговор о закупу пословног објекта и земљишта, а да су потом извршили махинације.

Према незваничним информацијама, некретнине није користило предузеће Еуро К 2007, него их је од марта 2014. до септембра 2015. године користила фирма Трентино пелет из Прњавора у којој је лице овлаштено за заступање био Ћорић.

Плаћање обавеза на основу уговора о закупу извршило је предузеће Еуро К 2007, у износу од 125.220 КМ, чиме је фирми Трентино пелет прибављена имовинска корист, док је за исти износ оштећено привредно друштво Еуро К 2007.

Срна сазнаје да су Новаковић и Ћорић пријављени и да су у својству директора и суоснивача предузећа Еуро К 2007 без сагласности Скупштине тог привредног друштва 30. децембра 2016. године донијели одлуку којом је одобрен књиговодствени отпис потраживања од Трентино пелета у износу од 217.619 КМ.

Тиме је за тај износ прибављена имовинска корист Трентино пелету, а за исту суму новца оштећено предузеће Еуро К 2007.

http://www.rtrs.tv

Related posts

ПРИЈЕТИО ИНСПЕКТОРУ ЗБОГ КАЗНЕ НАКОН КРШЕЊА МЈЕРЕ ИЗОЛАЦИЈЕ

admin

У Пољу ноћас плануо аутомобил

admin

У току потрага за несталим Драженом Пилиповићем

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još