Друштво

Очистити димњаке и
провјерити инсталације

Из Територијалне ватрогасно – спасилачке јединице позивају грађане да прије почетка гријне сезоне очисте димњаке и провјере гријне уређаје и инсталације.

Ватрогасци – спасиоци подсјетили су да је најчешћи узрок пожара сагоријевање чаћи што проузрокује пуцање димњака и продор дима и ватре у објекте и даље ширење пожара.

– Строго се забрањује гашење запаљеног димњака водом – казали су из ове јединице апелујући на суграђане да прије почетка гријне сезоне ангажују овлашћена лица за одржавање димњака који ће потврдити њихову исправност и уредност инсталација и уређаја који се користе за гријање.

– Такође, важно је и обратити пажњу на то да не дође до преоптерећења електричних инсталација, избјегавати већи број продужних каблова, те водити рачуна о складиштењу енергената који могу да изазову пожар или експлозију – додали су из Ватрогасно – спасилачке јединице.

Related posts

Пријаве за набавку мађарске
механизације до 4. новембра

Derventski List

Уна Теофиловић на републичкој смотри знања

admin

Пакетићи и Дјед Мраз
обрадовали око 350 малишана

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još