Друштво

ОШ „19. април“ славила ђачке
успјехе и залагање наставника

Бројни успјеси које су током протекле школске године нанизали ученици Основне школе „19. април“, како на такмичењима, тако и у оквиру ваннаставних активности, слављени су данас приредбом и спортским такмичењима. Рецитатори, чланови фолклорне и ритмичке секције, те школски хор извели су пред наставницима и родитељима припремљене тачке, а посебне аплаузе заслужили су награђени ученици.

ОШ „19. април“ је током школске године имала представнике на бројним такмичењима, а посебно значајне резултате остварили су ученици на градским и републичким провјерама, међу којима Марко Пукета освојивши прво мјесто на градском такмичењу из математике, Лана Николић заузевши прво мјесто на градском такмичењу из физике, Дајана Гојић, Марија Максимовић и Сара Јеврић освојивши прво мјесто у атлетици на нивоу града, док је Елена Јутрић добитник „Златног пера“ за ћирилични рукопис у категорији млађих основаца.

И у екипним такмичењима ученици су нанизали добре резултате, па је екипа „Ћирилице, чедо моје“ освојила прво мјесто на градском такмичењу, а у спорту је на републичком нивоу тријумфовала мушка екипа у рукомету, која је забиљежила и пласман на треће мјесто на републичком такмичењу, док је женска екипа ове школе у фудбалу освојила прво мјесто.

Директорица школе Елвира Миљић изразила је задовољство успјесима ђака, али и преданим радом наставника.

– Веома сам поносна на успјехе наших ђака, као и на наше матуранте, а иако је ова генерација изњедрила само два „вуковца“, то није показатељ да ученици ове генерације нису успјешни и посебни. Штавише, ово је била генерација матураната која ће остати свима у лијепом сјећању по добром понашању и владању током свих ових година боравка у школи – казала је Миљићева додавши да је ова манифестација била и прилика да буду награђени и наставници који су вриједно радили са ученицима, припремали их за такмичења и манифестације.

Ђачке књижице и свједочанства испуњене петицама на даље стазе школовања понијеле су Софија Тодоровић и Лана Николић.

– Свакако да није било лако имати све петице током девет година школовања, али уз редовно учење, труд и рад све је могуће. Надам се да ћу са некима од другара наставити да дијелим школске клупе и у средњој школи – рекла је Тодоровићева, а Николићева је своје досадашње школовање крунисала титулом ученика генерације.

– Највише сам поносна на учешће на такмичењима из математике, као и да сам успјешно балансирала школске обавезе и спорт. Основну школу највише ћу памтити по сложности другара из разреда – казала је Николићева додавши да се радује и наставку школовања.

Наставници

Да ова дервентска школа вреднује и залагања наставника истакнуто је приликом додјеле диплома онима који су током ове школске године посебно издвојили своје вријеме и уложили напоре за добро представљање школе и ученика.

За посебан допринос при припреми ученика и освајању првог мјеста на републичком такмичењу фолклорне секције дипломе су уручене Славици Танасковић и Андреи Миљић, Милораду Бјелошевићу за освојено треће мјесто мушке рукометне екипе на такмичењу на републичком нивоу, Лепој Вулин и Далиборки Малешевић за допринос на школским манифестацијама, Дејани Ђекић и Армину Јунузовићу за допринос за вријеме екстерног вредновања, као и радницама продуженог боравка за континуирано уређење школског простора. Дипломе су уручене и Анели Тодоровић, Николини Ђукић, Милени Стојаковић и Дејани Ђекић за професионалност у свим сегментима рада школе.

Related posts

Расписан конкурс за
субвенцију каматне стопе

Derventski List

Божићни базар сутра
у „Хипер Корту“

Derventski List

Колица и пет ходалица за чланове „Сунца“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još