ИЗДВОЈЕНОНовости

О ОПШТИНСКИМ ПРИЗНАЊИМА 14. АВГУСТА

Одборници Скупштине општине разматраће на сједници која је заказана за 14. август приједлоге за додјелу највишег општинског признања, Великогоспојинске повеље и општинских захвалница, а које би, уколико добију зелено свјетло, требало да буду уручене на свечаној сједници локалног парламента 28. августа.

Одлучио је то данас скупштински Колегијум утврдивши дневни ред за два августовска засједања, редовно и свечано поводом Велике Госпојине, Дана општине. За Великогоспојинску повељу са златним грбом општине предложена је фирма „Металац МБМ“, док су за општинске захвалнице, како је објаснила секретар Скупштине општине Сања Малешевић стигла два приједлога.

На редовој сједници одборници ће, осим приједлога за општинска признања, разматрати и субвенције пословним субјектима у циљу ублажавања посљедица насталих појавом корона вируса, те извјештај о извршењу буџета општине за прву половину године.

Ријечи би требало да буде и о превентивној здравственој заштити, те положају старих и немоћних лица који су корисници новчане помоћи и о улози старатељства над истим, али и о условима живота омладине на подручју општине.

Пред одборницима ће се наћи и приједлог о коришћењу посебних водних накнада за текућу годину, те приједлог утрошка накнаде по основу продаје шумских дрвних сортимената.

На дневном је и извјештај о зимском одржавању локалних путних праваца и градских улица, о реализацији програма заједничке комуналне потрошње за протеклу годину, као и извјештај о реализацији програма о уређењу градског грађевинског земљишта, такође за протеклу годину.

На дневном реду идуће сједнице Скупштине општине је и рад удружења грађана и невладиних организација, али и измјена одлуке о грађевинским таксама, те већи број одлука о продаји непокретности у својини општине.

Related posts

„ТЕКСТИЛАЦ“ САВЛАДАО „СУТЈЕСКУ“

admin

Реализовани сви постављени задаци

admin

Град обасјали осмијеси и граја најмлађих

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još