ИЗДВОЈЕНОНовости

УЗ ТРУБАЧЕ И ПЈЕСМУ ОПРОСТИЛИ СЕ ОД ШКОЛЕ

Ученици завршних разреда средњих школа, уз музику, пјесму и игру, цјелодневном прославом, данас су обиљежили посљедњи дан школе.
Ове године средњошколско образовање завршило је укупно 267 ученика, односно, 140 ученика Стручне и техничке школе и 127 ученика Средњошколског центра „Михајло Пупин“.
Након дефилеа улицама града којег су, у аутомобилима праћеним полицијом, чинили распјевани матуранти, услиједило је дружење у школском дворишту. По традицији, сваки разред носио је другачије мајице на којима су исписане занимљиве поруке, попут „јави разредној да касним“, „а сад почиње живот“, „још се нисмо договорили“ и слично.
Одушевљење поводом завршетка средње школе, као и сви матуранти, није крила ни ученица СШЦ „Михајло Пупин“ Владана Субић, казавши да јој је овај дан веома посебан, јер тада су сви другови из школских клупа још једанпут заједно и на окупу.
– Трудили смо се да направимо што више фотографија, које ће нам касније бити драге успомене на школовање. Само једном у животу се доживи и прослави посљедњи дан школе, тако да сам увјерена да ће свима остати у лијепом сјећању. На нашим мајицама пише „фајронт“, али на прикривен начин, тачније, математичким симболима, а не словима. Између осталог, тако само изразили и љубав према математици коју нам је предавала разредница професорица Данка Тодоровић – истакла је Субићева.
Задовољство је изразила и Милица Карановић, такође, ученица СШЦ „Михајло Пупин“, истичући да је данашњи дан непоновљив, па због тога и има посебну драж.
– Овај дан није само завршетак, већ представља и почетак нечег новог у животу. Сада почиње наше одрастање, када иза нас остају дјечије бриге, а полако улазимо у свијет одраслих. Увјерена сам да је ово најљепши дан у животу сваког средњошколца, тако да лијепих успомена неће недостајати – казала је Карановићева.

Related posts

План уписа освјежен медицинским
и банкарским техничарима

Derventski List

Одата почаст четворици
погинулих бораца

Derventski List

Храм на Врбицу одзвањао молитвом и дјечијим рецитацијама

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još