Друштво

Парк Геронтолошког центра краси 70 садница

У парку Геронтолошког центра данас је засађено око 70 садница, махом липе, које је обезбиједила Шумска управа Дервента.

У садњи су, осим радника ове управе и Геронтолошког центра, учествовали и ученици Средњошколског центра „Михајло Пупин“.

Повод за садњу младица је 21. март, Свјетски дан шума, али и намјера да се простор око Геронтолошког центра оплемени новим зеленилом.

Директор Шумске управе Теодор Глишић казао је да је инцијатива за пошумљавање потекла од запослених у Геронтолошком центру. 

– Одлучили смо се за заједничку акцију, а осим липе, обезбиједили смо и саднице трешње и граба – рекао је Глишић подсјетивши да су и лани реализовали сличну активност.

Ученицима је одржан и својеврстан час на отвореном о важности шума, производњи  кисеоника и глобалном статусу шума у свијету.

Педагог у СШЦ „Михајло Пупин“ Ања Вукојевић  додала је да је у данашњој активности учествовало 30 ученика.

– Сматрамо да је то веома важно да његујемо еколошку свијест међу младима, а ово је један од најбољих начина – рекла је Вукојевићева док је предсједник Савјета ученика ове школе Марко Јевић нагласио да су на овај начин настојали послати поруку да је потребна већа свијет о чувању и вриједности шума и да је младима препоручено да, ако имају могућност, засаде барем једно ново стабло.

Related posts

Радионица измамила осмијехе малишанима и родитељима

admin

„СЛУЧАЈ КАТАР“ ПРОСЛИЈЕЂЕН ПРЕДСЈЕДНИШТВУ БиХ

admin

Најмлађи вечерас представљају „Весело поврће“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još