Друштво

Пехар из Врњачке Бање
за „Игре из Дервенте“

За чланове Српског културно – умјетничког друштва „Дервента“ протекли викенд био је испуњен гостовањима, па су се најмлађи фолклораши представили на Дјечијем сајму у Бањалуци, док је други ансамбл са Међународног фестивала фолклора „Џивџан фест 2024“ у Врњачкој Бањи кући донио пехар за најоригиналнију кореографију.

На „Џивџан фесту“, који је од 31. маја до 2. јуна окупио око 1.200 чланова из 51 друштва из Србије и БиХ, СКУД се представио „Играма из Дервенте“.

– Овом кореографијом чланови другог ансамбла побрали су симпатије публике и жирија, те је наступ крунисан једном од шест награда фестивала и то за најоригиналнију кореографију. То је велики успјех за нашу дјецу, да буду награђени и запамћени међу 1.200 учесника и заиста смо поносни на њих – казали су из СКУД-а додавши да је путовање у Врњачку Бању било прилика и за посјету Авали, Београду, Опленцу и манастиру Жича.

Млађи чланови друштва, осим учешћа на Дјечијем сајму, радо су се укључили у радионице и активности приређене у оквиру сајма, а слободно вријеме искористили су за игру у бањалучком парку „Младен Стојановић“.

Related posts

ПОКЛАДНО ДРУЖЕЊЕ УЗ ШАРЕНИЛО КОСТИМА И ДОБРУ ЗАБАВУ

admin

Обновљени храм за Божић
ће дочекати вјернике

Derventski List

Црква сваким даном
добија нове обрисе

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još