ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Плес и дјечија
креативност испунили трг

Плесне и ликовне радионице у организацији вртића „Трол“ које су и данас измамиле неколико стотина малишана на градски трг, славиле су дјечију креативност и слободу покрета стављајући посебан печат на обиљежавање „Дјечије недјеље“.

Ове радионице осимишљене су тако да сви дервентски малишани заједно обиљеже седмицу посвећену дјеци, а као и дан раније, „Троловцима“ су се придружили ученици основних школа „Никола Тесла“, „19. април“, као и Центра за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“.

– Ово је једно лијепо дружење, активност за све нас, а која води до дјечијих осмијеха, другарства и дијељења љубави што и јесте заједнички циљ. Управо тим вођени и јесмо одлучили да ову „Дјечију недјељу“ прославимо заједно са свом дјецом града и то на платоу испред зграде Градске управе што додатно уљепшава наш градски трг. Данас смо приредили плесне радионице, а вођа радионица је једна од дервентских представница на фестивалу „Ритам Европе“ која је и координатор пројекта „Растимо уз плес“ Ивана Симић. Тако је овом приликом изнова промовисан овај пројекат и неки слободни плесови, а ова радионица употпуњена је такмичењима у музичким столицама и плесу са балонима – објаснила је директорица „Трола“ Гордана Симић додавши да су истовремено провођене и креативне радионице под вођством професора и наставника као и слободних дервентских умјетника.

– Са нама су академски сликари Јелена Бардак, Вујадин Малешевић, Инес Дивнић, Небојша Ложњаковић, Зденко Бећаревић и Горан Бјелић, као и професор вјеронауке Славен Вуковић који се из хобија бави сликарством. Вјерујемо да ће се ту истаћи много надарене дјеце, а ово нам је уједно и увод у кутак за надарену дјецу који ће од ове године бити покренут у нашем вртићу – казала је Симићева.

Академска сликарка Јелена Бардак казала је да су радионице осмишљене тако да малишани осјете слободу путем ликовног изражавања.

– Осмишљено је да дјеца осјете потпуну слободу ликовног изражавања коју не могу да имају у затвореном простору што вјерујем да је прави печат за обиљежавање „Дјечије недјеље“. Пружена су два листа дужине десет метара преко платоа гдје су могли слободно да се изразе – казала је Бардакова.

Обиљежавање „Дјечије недјеље“ биће настављено и сутра када ће бити одржани базари на три локације, у „Хипер Корту“, „Ђурић маркету“ и „Бингу“ од девет до 11 часова, а којима ће се придружити и ученици СШЦ „Михајло Пупин“.

У петак ће у Центру за културу у десет часова бити изведена шаљива представа за дјецу „Дјечија права“, а у дјечије осмијехе засигурно ће изазвати и гостовање Фазонка.

Related posts

Међу кандидатима за начелнике већ позната, али и нова имена

admin

Матурaнти учили о страдањима у Другом свјетском рату

admin

Светосавље свјетлост која
и у 21. вијеку освјетљава стазе знања, љубави и мира

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još