ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Плес и позитивна енергија испунили град

Импресиван призор око 400 расплесаних малишана испунио је данас Тргу ослобођења у Дервенти и то захваљујући завршној манифестацији пројекта „Растимо уз плес“.

Иако је првобитно намијењен дјеци узраста од три до шест година, односно малишанима из вртића „Трол“, припремног програма у години пред полазак у школу, нижих разреда основних школа „Никола Тесла“ и „19. април“, плесним кореографијама придружили су се и  средњошколци из Стручне и техничке школе и Средњошколског центра „Михајло Пупин“ и родитељи „Троловаца“. При томе, Дервента је дио плесног подијума на тргу уступила и гостима из предшколских установа „Наша радост“ из Модриче и „Радост“ из Шамца.

Сви они су протекла три мјесеца савладавали плесне кораке којим је аутор пројекта Радомир Крсмановић из Дечије плесне асоцијације из Београда на првом часу обучио наставнике и васпитаче, а они даље преносили знање дјеци. Такође, подршку у савладавању плесних корака имали су и од Иване Симић координатора плесне асоцијације за добојску регију, која је у пару са Срђаном Јефтићем и отворила плесну свечаност.

Директорица вртића „Трол“, који је носилац пројекта, Гордана Симић подсјетила је да у пројекту „Растимо уз плес“, који је одобрило Министарство просвјете и културе, Дервента учествује први пут.

– Ова завршна манифестација резултат је тромјесечног програма који организује Дечија плесна асоцијација, а реализовао га је вртић „Трол“ који је заједно са двије основне школе добио лиценцу. Срећна сам што смо окупили 400 малишана, од којих је више од 250 из Дервенте, а придружили су нам се и малишани из Модриче и Шамца – рекла је Симићева захваливши се свима који су подржали овај пројекат.

Директорица Основне школе „19. април“ Елвира Миљић казала је да је велики број ђака ове школе био дио пројекта.

– Наша школа је један од носилаца лиценце и пресрећна сам јер је велики број наше дјеце укључен у овај пројекат. Захвална сам директорици „Трола“ на иницијатива и сматрам да су сви учесници у пројекту урадили велику ствар за ову дјецу – рекла је Миљићева.

Плесној свечаности присуствовали су и градоначелник Милорад Симић, представници јавне управе, координатор пројекта за БиХ Алија Лапо и други гости, те бројни суграђани који су пратили плесне кореографије учесника манифестације.

Плесна асоцијација

Напредак малишана испратио је и координатор Дечије плесне асоцијације Радомир Крсмановић, који је изразио задовољство постигнутим резултатима.

– Широм бивше Југославије одржава се ова манифестација већ 15 година, а циљ је да деца плешу и дајемо све од себе да поново окупимо децу из свих бивших држава. Веома сам срећан што сам овде, гдје сам видио да је организација професионална. Радите праву ствар и желим вам срећу у томе – рекао је Крсмановић додавши да плес дјеци пружа много више од игре, а то су љубав, радост, весеље и дружење.

 

 

 

Related posts

ОШ „Никола Тесла“: Предузети сви кораци послије земљотреса

admin

Сјајном забавом за
најмлађе почео „Пркос – фест“

Derventski List

ВЛАДИКА ФОТИЈЕ ОБИШАО ХРАМ У ИЗГРАДЊИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još