ИЗДВОЈЕНОНовости

Подршка вишечланим породицама неће изостати ни убудуће

Министарка породоце, омладине и спорта РС Соња Давидовић боравила је данас у Дервенти поводом обиљежавања Међународног дана породице, а осим састанка са градоначелником Милорадом Симићем и његовим сарадницима, посјетила је и уручила пригодне поклоне вишечланим породицама Билић и Драгојевић, као и Женском рукометном клубу „Дервента“.
Министарка Давидовић истакла је да су у разговору са породицама сазнали шта им је најпотребније како би министарство и Влада Српске могли помоћи у будућности, првенствено када је у питању стамбено збрињавање, а и остали проблеми са којима се сусрећу.
Градоначелник је министарку упознао са издвајањима из буџета града за најмлађе становнике, од предшколског узраста до студената, затим о пронаталитетној политици и ситуацији у области спорта у Дервенти.
– Када саберемо издвајања за боравак у вртићу, како јавном, тако и приватном, као и превоз ђака, стипендије, школске торбе и прибор првачићима, издвајања за ромску популацију, за 21 спортски колектив директно и још кроз пројекте, то износи око 1,5 милиона марака и за наш скромни буџет то су значајна издвајања.  Сматрам да смо ту задаћу добро урадили – рекао је Симићем.

Он је додао да када је пронаталитетна политика у питању, град финансира и вантјелесну оплодњу до одређене старосне границе након што се три пута та могућност искористи на републичком нивоу.

– Без обзира на то дајемо себи задатак да радимо и више, јер дјеца су наша будућност – рекао је Симоћ.
Задовољство посјетом министарке изразио је и Велибор Билић, који са супругом Раденком одгаја петоро малишана.
– Сви знамо како се данас живи и за многочлане породице је веома значајан сваки вид подршке, како на републичком нивоу, тако и на локалном, а све у циљу спречавања одласка комплетних породица у иностранство. Звучи примамљиво када неко из изностранства да неке боље услове за живот, али ми смо изабрали да останемо овдје и да нас грије сунце нашег неба – рекао је Билић.
Пригодни поклони обрадовали су и Женски рукометни клуб „Дервента“, у којем активно тренира више од 50 дјевојчица.
– Веома смо угодно изненађени и добили смо 30 веома квалитетних лопти које су битне за наш колектив и редовне тренинге – рекла је представница клуба Јелена Симић додавши да чланице три пута седмично имају организоване тренинге.

Related posts

Дервенћани на тргу дочекали православну Нову годину

admin

Стара црква прославила
крсну славу

Derventski List

Спортски дан у вртићу донио прегршт забаве

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još