Новости

Подршка организовању митинга

Координациони одбор Борачке организације Републике Српске регије Добој, који осим Градске борачке организације Дервента чине и борачке организације Добоја, Шамца, Петрова, Модриче, Брода, Вукосавља и Станара на јучерашњој сједници у Дервенти утвртио је закључак којим подржава организовање митинга „Српска те зове“.

Упућен је позив свим члановима Борачке организације и свим другим учесницима Одбрамбено – отаџбинског рата да присуствују митингу и изразе своје противљење наметању квалификација борби за слободу српског народа на овим просторима.

Такође, сви учесници митинга позвани су на јединство и слогу и уздржавање од страначких активности и наступа у улози страначких лидера.

Координациони одбор размотрио је и информације о раду Предсједништва БОРС, те одбора породица погинулих и заробљених бораца и ратних војних инвалида. Констатовано је да Борачка организација функционише у врло тешким и сложеним условима на свим нивоима и да је неопходно предузети мјере како би се вратио углед и мјесто у друштву које овој организацији припада. Такође, констатована је и потреба снажнијег и одлучнијег залагања органа Борачке организације на изналажењу рјешења за побољшање статуса борачких категорија.

– Борачку организацију многи стављају у исти кош са дугим списком организација проистеклих из Одбрамбено -отаџбинског рата, али би морала да се респектује чињеница да је БОРС организација која има органе који функционишу и која је организована на цијелом подручју Републике Српске и која има далеко највише активности. У том смислу, сматрамо да Борачка организација треба да заузме мјесто у друштво које јој несумњиво припада – предсједник Градске борачке организације Дервента Чедо Вујичић.

Related posts

ЗЛОЧИНИ НАД СРБИМА ГОДИНАМА ЧЕКАЈУ ПРАВДУ

admin

Јавна расправа о раду недјељом 7. децембра

admin

Молитвено и свечано за Божић

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još