Друштво

Под кровом осињске школе
стасавају вриједни и талентовани ђаци

Постигнућа ученика Основне школе „Ђорђо Панзаловић“ из Осиње, као и њихови таленти, слављени су у данас приредбом коју су ђаци и наставници организовали у Дому културе.

Да се под кровом осињске образовне установе школују вриједни и талентовани ђаци нагласио је директор школе Жељко Стјепановић.

– Иако се број ученика сваке године смањује, наши ђаци константно постижу запажене резултате на градским и регионалним такмичењима. Сви ти резултати се постижу максималним ангажовањем ученика и њихових наставника – рекао је Стјепановић додајући да је потврда квалитетног рада стигла и од Републичког педагошког завода током спољашњег вредновања.

– Добили смо високе оцјене за тимски рад, добру атмосферу и међуљудске односе – казао је Стјепановић.

Он је додао да је захваљујући сарадњи са локалном управом унапријеђена и инфраструктура у школи.

– Централна и подручне школе прикључене су на градски водовод, чиме су услови боравка постали далеко бољи. У току је израда докуменатације  за израду  топле везе која ће спојити објекат школе  са  фискултурном салом – казао је Стјепановић.

Приредби поводом Дана ученичких постигнућа присуствовао је и замјеник градоначелника Синиша Јефтић-

– Задовољство је подијелити са вама ваше успјехе. Желим вам да будете још успјешнији на понос својих родитеља и школе – казао је Јефтић додајући да ће Градска управа и даље бити ослонац овој образовној установи.

Радост због свечаности у школи подијелила је ученица седмог разреда Сретенка Давогић која се истакла у спортским активностима, баш као и њена школска другарица Жељка Јошић.

Ученик четвртог разреда Новак Новић истакао се у драмском комаду током приредбе, а своје вјештине у рецитовању имаће прилику да покаже на републичком такмичењу.

Дану ученичких постигнућа присуствовао је и предсједник Скупштине града Бојан Радановић, начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славен Пашалић, одборници у Скупштини града, бивши директори и наставно особље, директори и представници других дервентских школа, Градске организације Црвеног крста, Центра за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“ и други гости.

Осињска школа у централом објекту и подручним одјељењима броји 145 ђака, од којих ће се од наставе опростити  генерација од  22  матуранта, док ће на стазе знања тек закорачити осам уписаних првачића.

У просторијама школе данас је служен и помен за бившег учитеља Милана Пећића и кућног мајстора Ненада Савића.

Резултати ученика

На градском такмичењу из познавања покрета Црвеног крста екипа ОШ „Ђорђо Панзаловић“ освојила је прво мјесто, а на регионалном треће мјесто, док је на такмичењу „Мисли мине“ школска екипа била друга. На градском такмичењу из математике Анђела Планинчевић је освојила друго мјесто, а Драгана Бабић треће, док је Дајана Шогоровић на градском такмичењу из физике заузела треће мјесто. На такмичењу у пружању прве помоћи једна екипа ове школе освојила је друго мјесто, а друга екипа треће мјесто.

На такмичењу у рецитовању које је организовало Друштво учитеља Републике Српске Јована Јошић и Новак Новић пласирали су се на републичку смотру. На градском такмичењу из српског језика Тамара Тодорић је освојила треће мјесто, а на такмичењу „Ћирилица, чедо моје“ екипа школе освојила је друго мјесто. Осињски ђаци су се истакли и на спортским такмичењима.

Related posts

ОМЕРАГИЋИ ОД СУТРА ПОВРЕМЕНО БЕЗ СТРУЈЕ

admin

БОГАТА ПОНУДА РИБЕ, ЦИЈЕНЕ ПОВОЉНИЈЕ

admin

Без струје сутра
неколико села

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još