Друштво

ПОЛИТИЧКИ ЗАХТЈЕВ СПРИЈЕЧИО ПУТ У КАТАР

Чланови Културно – умјетничког друштва младих „Босиљак“ нису данас отпутовали у Доху како је било планирано и то због инсистирања амбасадора БиХ у Катару Бисере Турковић да „босиљковићи“ на Арапском полуострву наступе у оквиру обиљежавања 1. марта, који се у дијелу БиХ обиљежава као дан независности БиХ.

КУДМ „Босиљак“ требао је да наступи на  Фестивалу интеркултуралног дијалога и културних различитости, који се одржава у под окриљем Фондације културе Катара, а у сарадњи са УНЕСКО. Планирано је било да на Арапском полуострву бораве од 26. фебруара до 5. марта. Међутим, обавјештење које је стигло из Амбасаде БиХ изненадило је, како руководство „Босиљка“, тако и организаторе.

Умјетнички руководилац „Босиљка“ Стана Наградић казала је да су организатори фестивала учинили све што је било у њиховој моћи како би КУДМ „Босиљак“ наступио на фестивалу.

– Све је било договорено, авионске карте купљене и били смо спремни за полазак. Међутим, услиједило је велико разочарење, али ми смо ипак остали достојанствени и одлучили смо да, по сваку цијену, заштитимо свој национални идентитет – истакла је Наградићева.

Related posts

Објекат ОШ „Никола Тесла“ биће адаптиран

admin

УРУЧЕНА ЈОШ ЈЕДНА ДОНАЦИЈА РОДИТЕЉСКОЈ КУЋИ

admin

ДЕРВЕНТА УГОСТИЛА ОКО 400 ПРЕДШКОЛАЦА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još