Друштво

Полицајци упозоравају
на штетност опојних дрога

Поводом обиљежавања 26. јуна – Међународног дана борбе против злоупотребе и незаконите трговине дроге, припадници Полицијске станице Дервента данас су организовали подјелу летака „Не окрећи главу, помози“.

Ова активност се проводи с циљем упознавања грађана о штетности опојних дрога и превентивним активностима у борби против злоупотребе и кријумчарења дрога.

– До краја маја текуће године на подручју Полицијске станице Дервента евидентирана су два прекршаја конзумирања опојне дроге, што је у односу на исти период протекле године, више за један случај. По Закону о производњи и промету опојних дрога  у 2024. години није било прекршаја, док су у 2023. години евидентирана три – казали су из Полицијске управе Дервента.

У прошлој години евидентирано је одузимање једног грама кокаина, пет грама марихуане и 98 комада сјеменки канабица, док у овој години није било одузетих наркотичких средстава, а у току 2023. и 2024. године евидентиран је и по један прекршај управљања возилом под дејством опојне дроге.

– Због одбијања возача да се подвргне тесту евидентирано је осам прекршаја као и лани –  додали су из полиције.

Активности  полиције  подржали су и грађани.

– Ова акција је много значајна да се омладина, али и старији упознају о штетности дрога, да родитељи мало више обрате пажњу на своју дјецу, јер све потиче од кућног васпитања и одгоја – казала је суграђанка Вишња  Радовић.

Из Полицијске станице додали су и да из области криминалитета у текућој години није било поднесених извјештаја тужилаштву због неовлаштене производње и промета опојних дрога док је лани поднесен један извјештај.

Related posts

Земљотрес затресао и Дервенту

admin

Животне стазе заједно кроте пуних 60 година

admin

Савиндан у Календеровцима
у знаку приредбе и дружења

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još