Друштво

Полуконцертни клавир за још
лакше савладавање мелодија

Изведбама ученика Музичке школе данас је у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ представљен нови полуконцертни клавир уз који ће млади музичари лакше савладавати мелодије, а биће лакше и организовање музичких радионица и такмичења.

Клавир је набављен уз подршку Градске управе која је из буџета за његову куповину издвојила и 26.600 марака, а наставница клавира у Музичкој школи ОШ „Никола Тесла“ Драгана Латиновић казала је да потреба за клавиром постоји већ годинама.

– Нови клавир ће умногоме помоћи ученицима, који су до сада композиције увјежбавали на пијанину, а моћеми ћемо да организујемо и мајсторске радионице и усавршавања, али и концерте класичне и џез музике – рекла је Латиновићева додавши да у Дервенти постоји велика  заинтересованост ученика за музику.

– Имамо и много талената, а Музичка школа има 150 ученика, а на одсјеку клавир више од 50 ђака – казала је  Латиновићева додавши да је подршку за набавку клавира дао и дугогодишњи културни радник Фадил Пелесић.

Директорица дервентске библиотеке Мирјана Плиснић казала је да ће врата ове установе увијек бити широм отворена за све који желе да користе клавир.

-Хвала Градској управи и градоначелнку који су препознали потребу за новим музичким инструментом и драго ми је да се клавир налази баш у библиотеци. Надам се да ће ученици уз његову помоћ савладати још много мелодија и да ћемо моћи да организујемо још много веће музичке манифестације – казала је Плиснићева.

Осмогодишња Ирина Новић клавир свира од септембра, а своје музичко знање представила је и данас.

– Наставница Драгана Латиновић ме учи да свирам клавир и већ смо били смо на једном такмичењу у Бањалуци, и имали смо три наступа у Дервенти – казала је Новићева, док је Ања Петковић клавир завољела у трећем разреду.

– Од јесени креће у четврти разред основне музичке школе. Не планирам да престанем свирати – додала је она.

Представљању клавира у библиотеци присуствовао је и градоначелник Милорад Симић са сарадницима, као и руководство Основне школе „Никола Тесла.

Related posts

Избор најљепшег славског
колача на Велику Госпојину

Derventski List

У школске клупе сједа око 200 првачића

admin

Кућа за Славишу
Малића под кровом

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još