Друштво

Помен јунацима
Доње Лупљанице

Доња Лупљаница има своје хероје које с поносом помињемо, чија је крв проливена у Одрамбено –  отаџбинском рату, а окупљањем одајемо почаст нашим  погинулим борцима и њиховим породицама исказујемо захвалност за жртву коју су поднијели за слободу и мир у којој данас уживамо.

Поручено је то данас током помена страдалим борцима Војске Републике Српске и цивилима испред спомен – обиљежја у Ковачевићима на којем су уклесана имена 20 бораца и жртва рата, и у Поповића гају гдје су имена 33 мјештанина.

У Одбрамбено – отаџбинском рату Бори Поповићу погинуо је син Дарко.

– Имао је само 18 година када је погинуо на Дебелој обали, на 300 метара од кућног прага. Остало нам је да се сјећамо и на неки начин одужимо се што су дали животе за ово што ми данас имамо. Ови момци су погинули бранећи своје огњиште – рекао је Поповић.

Сјенима погинулих поклонили су се и вијенце положили чланови њихових породица, замјеник градоначелника Синиша Јефтић и шеф Одсјека за борачко – инвалидску заштиту Станиша Микеревић, предсједник Скупштине града Бојан Радановић, делегација Градске борачке организације, те представници политичких партија СНСД и  СДС.

Related posts

ГОСТОПРИМСТВО ДРАГИМ ГОСТИМА ВЕЛИКА ЧАСТ

admin

Храму у Оштрој Луци
450 књига из Дервенте

Derventski List

У јулу два топлотна таласа

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još