Друштво

Помоћ и подршка
грађанима главне водиље

Територијална ватрогасно – спасилачка јединица Дервента прославила је данас крсну славу, Светог пророка Илију уз жељу да славу сљедеће године дочекају уз што мање интервенција и под кровом новог објекта који ће допринијети још ефикаснијој заштити грађана.

Иако је обим активности ватрогасаца – спасилаца доста широк, старјешина ове јединице Славен Пијетловић казао је да је између двије славе забиљежен мањи број пожара.

– У периоду између двије славе били смо мало поштеђени када су у питању пожари, док је протекли период обиљежило невријеме и проблеми које је оно изазвало, али смо и у том случају били на висини задатка. На срећу, није било веће материјалне штете ни повријеђених особа. Све послове и задатке у току године обавили смо квалитетно, показујући да смо увијек на располагању нашим суграђанима и да нам је њихова безбједност приоритет – казао је Пијетловић додавши да рад јединице не би био могућ без подршке локалне управе на челу са градоначелником Милорадом Симићем и сарадницима.

– Наша јединица је модерно опремена свим неопходним за квалитетно обављање посла и то добрим дијелом захваљујући доброј сарадњи са Градском управом, тако да настављамо истом трасом уз наду да ћемо ускоро преселити у нови објекат што ће нам створити све услове за боље функционисање – додао је Пијетловић.

Крсну славу ватрогасцима – спасиоцима честитао је и замјеник градоначеника Синиша Јефтић осврнувши се на динамику радова на новом ватрогасном објекту.

– Постављена су гаражна врата, рјешавамо питање гријање, а преостало је још опремање објекта намјештајем и систем везе. Настојимо затворити и ту финансијску конструкцију, тако да можемо објекат ставити у функцију и на тај начин унаприједити рад ове јединице и побољшати ниво безбједности наших грађана – казао је Јефтић.

Слави Територијалне ватрогасно – спасилачке јединице, осим припадника ове јединице, присуствовали су и представници Градске управе, јавних установа, Полицијске станице, Оружаних снага БиХ и други гости.

Related posts

АКЦИЈА ПОМОЋИ БРАНКИ ТРИВИЋ УЈЕДИНИЛА ДЕРВЕНЋАНЕ

admin

Брашно за 300 домаћинстава у Дервенти

admin

МАЛИШАНИ ИЗ „БАМБИЈА“ УЖИВАЛИ У МУЗЕЈУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još