Друштво

Породица Дритенпрајс добар глас
о Дервенти проноси у привреди и спорту

Дервента је град запажених привредника и спортиста, а породица Дритенпрајс је одличан спој оба сегмента, поручено је то на данашњем пријему који је за четрнаестогодишњег возача картинга Марка Дритенпрајса и његове родитеље Веронику и Томаса, организовао градоначелник Милорад Симић.

Спортски успјеси младог Дервенћанина, који потиче из породице која је у нашем граду препознатљива својим привредним дјеловањем, нису остали незапажени од стране Градске управе.

Градоначелник Милорад Симић казао је да је задовољство имати за амбасадора младића који се бави овом врстом спорта.

– Марко је веома млад, али је успио да на свјетској картинг сцени заузме треће мјесто, а уз то поштовање заслужују и његови родитељи који у Дервенти у свом предузећу запошљавају значајан број радника и својим радом већ су у свијету пронијели добар глас о Дервенти. Пријем је један скроман гест подршке младом Марку и да кажемо да из Дервенте имамо представника и у новом спорту, картингу – рекао је градоначелник.

Марко, који се картингом озбиљније бави у посљедње двије године, већ је забиљежио неколико успјеха, а посљедњи и најзначајнији је пехар за треће мјесто у трци у Италији у оквиру Централног источноевропског шампионата (CEE). Љубав према овом спорту, како је истакао, десила се спонтано.

– Када сам имао 11 година са родитељима сам био на одмору у Хрватској, а с обзиром да је било лоше вријеме, одлучили смо да мало истражујемо по граду и нашли смо картинг стазу са аутима за изнајмљивање и од тада гајим љубав према овом спорту. Ипак, нисам одмах открио колико волим картинг, интересовање се пробудило тек касније те године, када сам испробао прави тркаћи картинг – рекао је Марко казавши да је пред њим ове године 26 трка.

– Ове године ми је примарни циљ да што више напредујем и стичем што више искуства, а имали смо од почетка године већ неколико трка за припрему. Одличан је осјећај подићи први међународни пехар – казао је Дритенпрајс додавши да би сљедећи корак у каријери требало да буде учешће у „Формули 4“.

У љубави према картингу Марко ужива несебичну подршку својих родитеља.

– То је много скуп спорт, не само у смислу новца, него и стрпљења и времена. С обзиром да је Марко малољетан, пратимо га свуда, возимо на тренинге у Беч и мјеста гдје се одржавају трке. Његова љубав и труд у овом спорту су јако велики, а ми настојимо да будемо подршка – рекла је мајка Вероника додавши да Марку сљедује упис у средњу школу, а према његовој жељи, то ће бити неки од смјерова из области ИТ сектора у Дервенти.

Подршку Марко има и од оца.

– Марко сам кроји свој пут, а у томе има нашу пуну подршку –  казао је Томас Дритенпрајс који је са супругом Вероником исказао захвалност граду који подржава спорт и перспективне појединце.

– Поносни смо Дервенћани и радо представљамо Дервенту, у смислу привреде, а тако и Марко у свијету спорта и заиста то радо чинимо и радо живимо овдје – додали су Дритенпрајсови.

Пријему је, осим градоначелника и његових сарадника, присуствовао и шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини РС Игор Жунић.

Related posts

Родољубиви стихови представљени у Дервенти

admin

Сутра краћа искључења струје у Кулини

admin

Уз молитву и паљење бадњака вјерници дочекују Божић

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još