ИЗДВОЈЕНОСпорт

Посљедња етапа 17. априла стартује у Дервенти

Бициклистичка трка Београд – Бањалука биће одржана од 13. до 17. априла, а посљедња етапа започеће у Дервенти, дефинисано је уговором који су данас потписали градоначелник Милорад Симић и директор трке Владимир Куваља.

До старта у Београду остало је још девет дана, а директор Куваља је истакао да је Дервента као дио трке позната по томе јер се у њој често рјешавао поредак

– У Дервенти се често рјешавао поредак, јер је пролазак кроз овај град увијек био напоран и технички захтјеван за све такмичаре. У посљедње три године, не рачунајући прошлу, управо група која се успјела одвојити у Дервенти је прва прошла кроз циљ у Бањалуци – рекао је Куваља истичући да је Дервента добар домаћин и да је подршка града неупитна.

– С обзиром на то да је ово град који је познат по подршци и привредницима и спортистима, подршка прати и један од највећих спортских догађаја у Србији и Републици Српској и велика ми је част што ће овдје стартовати посљедња и вјероватно најинтересантнија етапа која ће одлучити побједника – додао је Куваља.

Трка се вози кроз осам градова и ове године доживљава своје 16. издање, а градоначелник Милорад Симић подсјетио је да је Дервента већ 11 година подршка спортској манифестацији која спаја Београд и Бањалуку, односно Републику Српску и Србију.

– Сада ми је жао што нисмо одмах на почетку били сарадници у оваквом једном догађају, али вјероватно нисмо одмах схватили озбиљност овог посла и ове манифестације. Али, поправили смо се и драго ми је да је у највећем броју Дервента на неки начин била домаћин трке, јер смо препознали сараднике и висок ниво озбиљности. Дервента је добро позната када је спорт у питању и расадник рукометаша и фудбалера и појединачних спортиста, а из скромног буџета издвајамо пола милиона за спорт. То није довољно, али су то значајна средства – рекао је Симић додавши да је срећан што ће Дервенћани бити у прилици да испрате један овакав догађај.

Захвалност за дугогодишњу подршку Градској управи изразио је и технички директор трке Саша Гајичић, који је подсјетио да је трка регистрована у Свјетској бициклистичкој федерацији и у високој категорији 1, а да ће учествовати 25 екипа са 175 такмичара.

– Ове године имамо такмичаре из Аустралије, Америке и Европе, а наступаће и национални тимови БиХ и Србије. Имамо добре такмичаре и очекујемо веома добру трку – рекао је Гајичић.

У Београду се 13. априла вози кружна трка, 14. априла вози се етапа од Обреновца до Бијељине, трећи дан је резервисан за етапу од Бијељине до Власенице, а након тога караван се сели у Добој одакле ће се возити до Приједора, а 17. априла стартује посљедња и најважнија етапа у Дервенти.

У сарадњи са Градском управом биће организоване и дјечије трке, а Гајичић је позвао Дервенћане да доведу своје малишане и да буду дио ове трке.

Велики број такмичара ће двије ноћи провести у Дервенти, као и караван па велику улогу у организацији имају и хотелијери. Вршилац дужности директора Туристичке организације града Биљана Теофиловић истакла је да се то не дешава често и да је и с тог аспекта трка од великог значаја за Дервенту.

– Сама трка и старт у Дервенти нам је изузетна част и много нам значи то што ће стотину возила уз толико људи боравити код нас. Двије вечери ћемо угостити екипе и капацитети ће та два дана бити у потпуности попуњени, што се ријетко када дешава у нашим хотелима и мотелима – рекла је Теофиловићева.

Related posts

Бројне фирме из Дервенте на списковима дужника

admin

Сергеј Теофиловић најбољи сениор

admin

Реми послије
„трилер“ завршнице

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još