ИЗДВОЈЕНОНовости

ПОТВРЂЕН ЈОШ ЈЕДАН СЛУЧАЈ ЗАРАЗЕ

Инфекција корона вирусом потврђена је јуче код још једног пацијента из Дервенте, који је био у контакту са обољелим, те се он тренутно налази на болничком лијечењу у Универзитетском клиничком центру РС.
Из Хигијенско – епидемиолошке службе дервентског Дома здравља саопштили су да се број обољелих од КОВИД-19 у Дервенти повећао на четири.
– Три лица су на болничком лијечењу у Бањалуци, док је једно у болници у иностранству. Под надзором су 124 лица, а 32 се налази у карантину, док је осталима наложена кућна изолација. Током претходна 24 часа седам лица је стављено под здравствени надзор. Три лица су била у контакту са обољелим, два су путници у међународном саобраћају, а два лица су имала симптоме респираторне инфекције – саопштили су.
Дом здравља је предузео све неопходне мјере у циљу сузбијања инфекције и спречавања њеног даљег ширења.
– Три лица која су била у контакту са обољелим стављена су под здравствени надзор и наложена им је кућна изолација. У оквиру превентивних активности тестирани су запослени у Дому за старија лица „Златни Луг“ и њихови налази су у раду. Тестирана су и два лица из карантина, те једна особа која се налаз на болничком лијечењу у Добоју, а њихови налази се чекају – навели су из Дома здравља.

Related posts

Уручено 13 сједалица, средњошколци испробали симулаторе

admin

Пријаве за борачки додатак
у општинама и градовима

Derventski List

СРЕДЊОШКОЛЦИ СВИРАЛИ И ПРИЧАЛИ БАЈКЕ У „ТРОЛУ“ И „СУНЦУ“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još