ИЗДВОЈЕНОНовости

Поклони за Луку Тадића, првог Дервенћанина рођеног у 2022.

Дјечак Лука Тадић из Горње Лупљанице први је Дервенћанин рођен у 2022. години, а представници Градске управе посјетили су данас породицу Тадић и даровали најмлађег суграђанина.

Драгана Тадић је 5. јануара у добојској болници на свијет донијела треће дијете.

– Лука је рођен 20 минута послије поноћи и био је тежак 3.700 килограма, а дугачак 56 центиметара. Пород је добро прошао, беба је добро и ја се супер опорављам. Супруг и ја имамо сина Сергеја старог четири године и двоипогодишњу дјевојчицу Ивану и лијепо смо се уклопили. Иде све својим током, лијепо је и уживам и ја у њима, а и они са мном – каже Драгана додавши да супруг Данијел ради, а да је и она запослена.

Дукат, дјечија колица, играчке и друге пригодне поклоне породици Тадић уручио је замјеник градоначелника Синиша Јефтић уз честитке.

– Честитам породици на принови и нашем најмлађем суграђанину долазак на свијет. Велика је радост што је Лука треће дијете у породици и у име градоначелника и у своје име, желим да им пожелим све најбоље – рекао је Јефтић подсјетивши на пронаталитетне мјере које Градска управа реализује дуги низ година.

Јефтић је најавио и новине када је подршка породици у питању.

– Ми смо до сада награђивали свако треће и сљедеће дијете у породици са по 600 марака, близанце и тројке са по 1.000 марака и та средства се редовно планирају у буџету. На иницијативу градоначелника, план је да свако новорођено дијете у будућем периоду буде даровано одређеним износом – додао је Јефтић.

Према подацима Одјељења за привреду и друштвене дјелатности у 2019. години рођено је 190 Дервенћана, док су у 2020. рођена 33 дјетета више, односно укупно 223 нових суграђана.

Related posts

Страдање 405 српских жртава опомена и завјет

admin

БИЦИКЛИСТИЧКИ КАРАВАН ИЗ ДЕРВЕНТЕ КРЕНУО КА ФИНИШУ

admin

У ГЕРОНТОЛОШКИ ЦЕНТАР УСЕЛИЛИ ПРВИ КОРИСНИЦИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još