Новости

Радионица украшавања
васкршњих јаја у суботу

Радионица украшавања и осликавања васкршњих јаја, коју као и до сада организује Коло српских сестара „Царица Милица“, биће одржана и ове године на Велику суботу од 10.30 до 14 часова испред Саборног храма Успења Пресвете Богородице.

Из кола позивају најмлађе Дервенћане да буду дио лијепог и корисног дружења. Радионица се организује у сусрет највећем хришћанском празнику Васкрсу, а у данима пред празник коло проводи и хуманитарну акцију прикупљања помоћи за најугроженије суграђане.

– За радионицу смо припремили 1.200 јаја која ће послије украшавања бити подијељена у Саборном храму, храму Преображења Господњег у Новом насељу, те у манастиру Бишња на литургији за Васкрс. И даље су добродошли прилози прехрамбених и хигијенских производа, као и новчане донације, а планирано је да имамо и хуманитарни базар у „Хипер Корту“ 13. априла, те 15. априла, на Велику суботу, у Саборном храму – казали су из кола додајући да је подјела прикупљене помоћи планирана на Велику суботу.

Related posts

НОВА НАРЕДБА О РЕГУЛИСАЊУ РАДА У ДЕРВЕНТИ

admin

Воду добија око 40
домаћинстава у Вишњику

Derventski List

Укринa не
пријети изливањем

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još