Друштво

Поучном представом обиљежили Дан средњошколаца

Представом и подсјећањем на страдање чешких ученика и студената 17. новембра 1939. године, ученици Стручне и техничке школе обиљежили су данас Међународни дан средњошколаца.

Бројни ученици, наставни кадар школе, те гости, имали су прилику да у Центру за културу погледају програм који је припремио Савјет ученика, а у чијем центру је била поучна представа.

– Наша школа је 2015. године почела на овај начин да обиљежава Међународни дан средњошколаца. То је прилика да заједно приредимо сценарио који треба да укључује што више ученика – казала је једна од професорица која је заједно са ученицима организовала програм Душица Станковић Ђукић додавши да су ученици програм почели да припремају још у септембру. У реализацији представе учествовале су и професорице Александра Вуковић и Мирела Видић заједно са ученицима својих одјељења.

Предсједница Савјета ученика Магдалена Усорац истакла је да је циљ представе био да пренесе поруку његовања несебичности и помагања другима.

– Представа је, у ствари, прича о Васи који је у првом дијелу представе због себичности остао сам, док у другом дијелу представе свата љепоту несебичности – рекла је Усорчева додавши да вјерује да је представа допрјела до публике, а у комаду је учествовала и ученица четвртог разреда смјера техничар ЦНЦ технологија Тамара Николић.

– Већ четири године учествујем у приредбама и догађајима које наша школа организује, јер сматрам да то нешто важно што сваки ученик треба да проживи јер, не само да утиче на наш одгој, него ствара и задовољство – рекла је Николићева.

Програму поводом обиљежавања Међународног дана средњошколаца осим ученика и професора Стручне и техничке школе присуствовали су и замјеник градоначелника Синиша Јефтић, начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Градске управе Славен Пашалић, те директори осталих дервентских школа.

Савјет ученика је протекле седмице организовао и радионицу припреме новогодишњих украса, које ће донирати Колу српских сестара „Царица Милица“.

Related posts

Дијелови неколико села
у понедјељак без струје

Derventski List

У бању иде више чланова борачке популације него раније

admin

Свечаност, посебно издање
и нови изглед за 110. рођендан

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još