ИЗДВОЈЕНОНовости

Почела изградња канализационе
мреже за 154 домаћинства

Изградњом канализационе мреже у Улици Стевана Синђелића у Омерагићима и у Новом насељу вишегодишњи проблем 154 домаћинства постаје прошлост, а почетак радова мјештани су дочекали са посебном радошћу.

Ријеч је о пројекту којим ће Улица Стевана Синђелића добити фекални колектор у дужининод 2,5 километара за 123 прикључка, а у Новом насељу на потезу 500 метара 31 корисник биће прикључен на канализациону мрежу. За радове је град обезбиједио 580.000 марака, а преостали износ мјештани.

Радове је обишао и градоначелник Милорад Симић са сарадницима.

-Локална заједница је обезбједила 580.000 марака, а 154 домаћинства по 1.000 марака на име прикључка, и увјерили смо се да је посао у пуном јеку. Ради се о веома озбиљном пројекту у вриједности од 733.800 марака – рекао је Симић и нагласио важност да сви испоштују свој дио учешћа у реализацији пројекта.

Задовољство због почетка радова изразио је Владимир Холовка.

– Истински ми је драго што је одобрен овај пројекат, захваљујући градоначелнику и његовом тиму, који су препознали наше потребе – рекао је Холовка који је изразио наду да ће извођач радова уговорене обавезе извршити на вријеме.

-Након завршетка ових радова биће нам много олакшан живот, канализација је била пријеко потребна. У овој улици сам рођен и она је асфалтирана 1976. године – рекао је Холовка.

И мјештанин Љубиша Самарџић поздравио је почетак радова.

– Неће бити више отпадних вода и свега другог што нас је мучило годинама – рекао је Самарџић.

Биљана Стојчић, која надзире пројекат, нагласила је да ће динамика извођења радова зависити од временских прилика, да је извођач радова спреман ушао у посао, да има довољно материја, механизације и радника за обављање посла.

-У току су ископи земљишта, а слиједи постављање полиестерских шахтова, а послије тога почиње изградња кућних прикључака за становнике – казала је Стојчићева наводећи да ће у Улици Стевана Синђелића бити изграђена и препумпна станица за потребе колектора.

Рок за завршетак радова у Омерагићима је 200 календарских дана, а у Новом насељу 120 календарских дана од увођења извођача у посао.

Related posts

У Дервенту прије 29 година стигла слобода

admin

Санитарни прегледи биће организовани 23. новембра

admin

Дервента данас центар мото – кроса (ФОТО)

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još