Друштво

Пољопривредна смотра у Сочаници од 20. августа

Удружење пољопривредних произвођача „Лан“ ове године наставља традицију одржавања пољопривредне смотре која ће од 20. до 22. августа окупити локалне произвођаче.

Лани манифестација, која ће овог августа имати 15. издање, није била одржана због пандемије корона вируса, а организатори најављују да учеснике и посјетиоце ове године очекују добро познати садржаји.

– Првог дана, односно 20. августа, планирано је вече изворне музике уз групу „Наше вријеме“, док ће друге вечери наступити изворна група „Божур“ са гостима. Трећег дана, од десет часова, Велика Сочаница ће бити поприште сеоских народних игара, а такмичари ће одмјерити снаге у различитим дисциплинама као што су навлачење конопца, бацање камена, трчање у врећи, али и такмичити се у испијању пива, док ће за љубитељи добре хране уживати у гулашијади и овнијади – навели су организатори додајући да је генерални покровитељ манифестације градоначелник Милорад Симић.

Такође, напоменули су и да у завршници манифестације посјетиоце очекује богат културно умјетнички програм те проглашење најуспјешнијих пољопривредних произвођача у Дервенти, те проглашење побједника сеоских игара.

Related posts

Распоред наставе за ученике ОШ „Никола Тесла“

admin

Ускоро вакцинација трећом дозом

admin

Расписан конкурс за упис студената

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još