ИЗДВОЈЕНОНовости

Пољопривредницима у овој
години 512.796 КМ подстицаја

На име подстицаја за развој пољопривреде и села из буџета града исплаћено је укупно 451.187 КМ, а план је да до краја 2022. године директним корисницима буде исплаћено још 60.586 марака, те 1.023 КМ Пољопривредном институту РС на име анализе земљишта.

– Овим ће бити обрађени, односно исплаћени сви захтјеви пољопривредних произвођача по основу Подстицаја за развој пољопривреде и села у 2022. години – истакли су из Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Градске управе додајући да је планирано да до краја године пољопривредницима на подручју Дервенте буде исплаћено укупно 512.796 КМ подстицаја.

– Овом другом исплатом обухваћена су 23 захтјева и то за набавку производно – технолошке опреме, обнову стакленика, подизање вишегодишњих засада, калцификацију замљишта и уређење, односно крчење земљишта – истакли су из одјељења подсјећајући да је на посљедњој сједници Скупштине града усвојена измјена плана подстицаја чиме је износ за овај вид подршке повећан са 489.000 на 519.000 КМ.

– Средства за ову намјену одборници Скупштине града обезбједили су усвајањем ребалансом буџета за 2022. годину. Напомињемо да је ово рекордан износ подстицаја у пољопривреди од 2006. године од када се у Дервенти реализује овакав вид подршке пољопривредницима. У односу на претходну годину видљиво је да број корисника подстицаја није у паду, већ се држи на нивоу претходне године и у неким ставкама се биљежи и благи раст. Ове године први пут је уведена мјера да се одобрени износ за пољопривредне произвођаче који су млађи од 40 година увећава за 20 одсто – нагласили су из одјељења подсјећајући пољопривредне произвођаче да им стоје на располагању за све информације и помоћ у вези са остваривањем републичких и градских подстицаја.

– Ваља нагласити и да је Влада РС најавила аграрни буџет за 2023. годину у износу од 180 милиона марака – додали су из одјељења.

Related posts

Потписивање уговора са стипендистима сутра

admin

Логораши годинама траже правду

admin

ОБНОВЉЕНЕ ЗАЛИХЕ КРВИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još