Друштво

Пољопривредници упознати
са изворима финансирања

Кластер  добојске  регије „Пољокласт“ организовао је данас у Центру за културу агро радионицу на којој су представљене могућности покретања и финансирања бизниса у аграрном и руралном сектору.

Радионица, која је одржана уз подршку  Градске  управе, окупила је двадесетак пољопривредних произвођача из добојске регије, а менаџер „Пољокласта“ Јулијана Петровић објаснила је да су сви учесници могли да чују корисне савјете о покретњу сопственог бизниса.

– Осим заснивања предузетништва, пољопривредницима су и предочени начини финансирања, односно могућности за аплицирање за подршку из разних фондова – рекла је Петровићева.

Консултант за агробизнис и рурални развој Бојан Ћикић нагласио је да се на овај начин произвођачима указује на изворе финансирања и процедуре за аплицирање.

Драгана Дувњак Крндија казала је да су произвођачи добили корисне информације.

– Предавачи су стручњаци у писању пројеката који су предуслов за аплицирање за новац из фондова, а те информације нама произвођачима су важне – казала је Дувњак Крндија која се бави узгојем шипка.

Related posts

ВЕЧЕРАС ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „ДОСИЈЕ САРАЈЕВО“

admin

Слаткишима уљепшавају празничне дане

admin

ФОТОГРАФИЈЕ ИЗ ФАБРИКЕ „УКРИНА“ ЗА СТАРТ „ДЕРВЕНТСКОГ СРЦА“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još