ДруштвоИЗДВОЈЕНО

По прва знања у ОШ „19. април“
кренула 62 првачића

Топла добродошлица дочекала је данас 62 првачића у Основној школи „19. април“ којима су ступање на стазе знања уљепшали приредба и поклони.

Вук Добрић није крио узбуђење због првог дана школе, али ни срећу што ће школске дане дијелити са другарима из вртића.

-Дамјан, Сара и Лука су моји другари из вртића и драго ми је што ћу са њима ићи у школу – рекао је Вук, а у породици Сарић у школу су испратили два ђака, и то првачића и ученика другог разреда, а из породице Савић школски дани су почели за троје ђака.

-Марија иде у девети разред, Милан у пети, а Михало је првачић. Са добром вољом и љубављу све се постигне – рекла је мајка Кристина Савић.

Добродошлицу свим ђацима првацима пожељела је директорица Елвира Миљић.

– И за школу и за првачиће ово је посебан дан, јер од данас имамо и одговорност да дјецу, заједно са родитељима, усмјеравамо у идућих девет година како би били спремни за даље школовање. Ове године имамо три одјељења првачића у централној школи, а са подручним школама у Трстенцима и Агићима у први разред су кренула укупно 62 ученика – рекла је Миљићева додавши да ОШ „19. април“ похађа 650 ученика распоређених у 40 одјељења.

Градоначелник Милорад Симић пожелио је првачићима срећу, уручивши им школске торбе и прибор које сваке године обезбјеђује Градска управa, а како би први дан школе био што безбрижнији побринуло се Министарство просвјете и културе РС које је ђацима првацима обезбиједило бесплатне уџбенике, а маркет „Ђурић“ слатки поклон пакет.

Related posts

ВИДОВДАНСКО ВЕЧЕ У СУБОТУ

admin

ВЛАДА РС ЧВРСТО СТОЈИ УЗ ДЕРВЕНТУ

admin

Дијелови града
сутра без струје

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još