ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Празнике ће први пут дочекати у свом топлом дому

Жељана Драгојевић и њених шесторо дјеце предстојеће новогодишње и божићне празнике требало би да дочекају у новом дому који је изграђен у Новом насељу.

Двоетажна кућа која ће бити топао и сигуран дом за ову седмочлану породицу изграђена је захваљујући хуманитарној организацији „Срби за Србе“ уз подршку локалне управе и дервентских привредника. Прије него што добије станаре, у кући треба да буде завршен прикључак за струју и воду, те опремање намјештајем.

Иницијатива за изградњу куће за Драгојевиће потекла је од дервентског Центра за социјални рад, као органа старатељства, а директорица ове установе Маја Поповић истакла је да је контакт са организацијом „Срби за Србе“, када је у питању изградња дома за ову породицу, засигурно један од значајнијих корака за читаву заједницу.

– Центар за социјални рад је као орган старатељства процијенио да је самохрана мајка шесторо дјеце Жељана Драгојевић способна да има родитељско право, с обзиром да има адекватне родитељске капацитете и мотивацију да их искористи. Дјеца су добра, иду у школу и до сада нисмо имали никаквих проблема са њима. Због животних околности ова породица је материјално необезбијеђена, те смо одлучили да иступимо из граница свог дјеловања и иницирамо помоћ, првенствено изградњу куће, те смо се обратили организацији „Срби за Србе“ – објаснила је Поповићева додавши је ријеч о пројекту који је изнесен заједничким снагама.

– Пројекат изградње новог дома за Драгојевиће подржала је и Градска управа са 8.000 КМ, тако да је град обезбиједио плац за изградњу, док су се дервентски привредници побринули за грађевински материјал – казала је Поповићева.

Дане до пресељења из неусловног објекта у нову кућу одбројавају сви чланови ове породице, а мајка Жељана признаје да још увијек не може да повјерује да ће по први пут празнике са својом дјецом дочекати у топлом дому.

– Много сам захвална и срећна што ћемо у новом дому дочекати Нову годину и Божић. Немам ријечи којим могу да искажем своју захвалност организацији „Срби за Србе“, градоначелнику и Центру за социјални рад. Сама помисао да ћемо ове године празнике дочекати у новом дому тјера сузе на очи и то ће бити велика радост за моју дјецу и мене – рекла је Драгојевићева.

Породицу Драгојевић представници организације „Срби за Србе“ први пут су посјетили у септембру 2019. године и након тога су 2020. године покренули акцију прикупљања новца за изградњу куће.

„Срби за Србе“

Хуманитарна организација „Срби за Србе“ позната је по низу пројекта широм Србије и Републике Српске, од изградње нових домова до набавке механизације, са посебним фокусом на породице са више дјеце.

Related posts

УГАШЕНО СИЈЕНО У ПЛАМЕНУ

admin

ПРЕДСТАВНИЦИ „ТРОЛА“ УЧЕСТВОВАЛИ НА СЕМИНАРУ

admin

Плес и дјечија
креативност испунили трг

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još