Друштво

Купци бирали јефтиније и најпотребније комаде

Посљедице пандемије корона вируса нису обишле ни индустрију намјештаја, па су салони који послују у Дервенти забиљежили осјетан пад промета, а купци који су и пазарили лани бирали су јефтиније и најпотребније комаде.

Без обзира на то, у дервентским салонима намјештаја не недостаје оптимизма. Надају се да су пандемијски услови пословања остали иза њих и да би ова година могла да донесе стабилизацију на тржишту.

У „Нивексовом“ салону намјештаја, како истичу, осјети се смањење промета, и то поготово код скупљих комада намјештаја.

– Није баш толика криза колико су људи уплашени да не буде још горе и из тог разлога већина купује само оно што мора. Ријетко ко се усудио да улаже у реновирање ради модернизације – казали су у овом салону додајући да су лани најбоље продавани комади из серијске производње чија је цијена приступачнија.

Да је криза погодила ову браншу потврђују и у салону намјештаја „Јанковић“. Истичу да је охрабрујућа чињеница то што им пословање није доведено у питање.

– Свакако да је мање посла, али још увијек нема разлога за бригу. Ми радимо у закупљеном простору и упркос томе, успијевамо опстати. Много тежа времена су иза нас – оптимистични су у „Јанковићу“ додајући да су протеклих мјесеци продавали и скупље линије намјештаја.

– Без обзира на то осјетио се изостанак дијаспоре која пак нешто више полаже на квалитет, што у многоме и диктира висину промета – рекли су у овом салону.

Иста ситуација је и у дервентском „Електрону“, гдје је промет отањио.

– Пад пословања нисмо могли избјећи, али још увијек нисмо забринути. Примат је у протеклом периоду преузела бијела техника и то углавном у случајевима када су купци, због дотрајалости, улагали у нове апарате – казали су у „Електрону“ додавши да је примјетно и да су се купци чешће одлучивали на јефтиније варијанте.

Нешто другачија ситуација је у салону намјештаја „Локо“ који су забиљежили драстичан пад промета и то за половину, те су били принуђени и да смање број запослених.

– Наш велики проблем су затворене границе, јер су нам купци углавном из дијаспоре, а мноштво њих је и из пограничним мјеста у Хрватској – рекли су у овом салону додавши да највиши рачун није прелазио 1.000 марака.

Кожна гарнитура

Најскупља куповина лани обављена је у салону намјештаја „Јанковић“, гдје је продата кожна гарнитура од око 5.200 марака.

– Купци су наши суграђани, иначе пензионери, а занимљиво је то што ту гарнитуру немамо изложену него су се за куповину одлучили само на основу видео снимка  – казали су у овом салону.

Related posts

„Комуналац“: Воду прије употребе прокувати

admin

Бесплатни уџбеници за основце и у идућој школској години

admin

„Трол“ отвара врата за предшколце

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još