Друштво

Празник фолклора у суботу

Српско културно – умјетничко друштво „Дервента“ у суботу, 28. маја, одржаће традиционални годишњи концерт којим ће обиљежити 28 година постојања и рада.

Осим чланова друштва, у Центру за културу са почетком у 19 часова, наступиће и ансамбл СПКД „Просвјета“ из Прњавора.

– Наш традиционални концерт је прилика да се представе сви чланови СКУД-а, односно све секције. Друштво броји око стотину активних чланова, који су распоређени у четири фолклорна ансамбла, пјевачку групу и рецитаторску секцију и сви они ће учествовати на годишњем концерту – рекао је умјетнички руководилац друштва Саша Арсенић.

Додао је да за све године постојања, годишњи концерт није одржан само у првој години пандемије корона вируса, а да је лани друштво наступило на платоу Центра за културу у складу са тадашњим епидемиолошким мјерама. Сада је, додаје, прилика да се концерт одржи у стандардном формату, како је одувијек био и замишљен – на даскама у дворани, пред својом публиком. Улаз на концерт је бесплатан.

Related posts

ПОДЈЕЛА ПОМОЋИ 29. ДЕЦЕМБРА

admin

Дијелови града
сутра без струје

Derventski List

Плесне кораке учи око 250 малишана

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još