Друштво

ПРЕДЛОЖЕНА РЈЕШЕЊА ЗА НАЈКРИТИЧНИЈЕ ТАЧКЕ

Одјељење за стамбено – комуналне послове Општинске управе Дервента је, на захтјев „Путева РС“, дефинисало најосјетљивије тачке на дијеловима магистралних путева према Прњавору и Добоју, који пролазе кроз урбани дио дервентске општине, а предложена су и рјешења како би ове дионице постале безбједније и функционалније.

Рјешавање проблема на критичним тачкама требало би да услиједи у оквиру реконструкције магистралних путева, али с обзиром да се ради о дионицама које су у надлежности „Путева РС“, у локалној управи не могу да говоре о када ће тај посао бити завршен.

Како су казали из Одјељења за стамбено – комуналне послове најозбиљнији проблеми на дионици магистралног пута 16.1, од кружне раскрснице код мотела „Двор“ према Прњавору, је недостатак пјешачке стазе, посебно у дијелу од кружне раскрснице до бензинске пуме „Петрол“. Општина Дервента је раније ушла у процедуру припреме документације за изградњу пјешачке стазе поред предузећа „Гатарић“ до мотела „Двор“, за коју је добијена сагласност „Путева РС“, а овом приликом предложено је да се размотри и могућност наставка изградње пјешачке стазе уз пут до бензинске пумпе „Петрол“ са освјетљењем.

На овој дионици постоји и проблем прикључка Улице Српске војске на магистрални пут, па је упућен приједлог за рјешења и овог питања. У непосредној близини, поред раскрснице која је формирана пресјеком магистралног пута и Куљеновачког сокака, предложен је пјешачки прелаз са трептачима и сигнализацијом за успоравање брзине.

На диониоци пута 17.2, од бензинске пумпе „Нада“ према Добоју, познатом као обилазница, постоји проблем недостатка пјешачке стазе од Улице 1. маја до Жељезничке улице, те од проширења код гробља на Рабићу до улаза у Улицу Стевана Немање.

Прелази

Предложено је постављање пјешачких прелаза са свјетлосном сигнализацијом за успоравање брзине на прелазе код укрштања магистралног пута са Улицом 1. маја (Жировина), те на прелазу од Јасиковаче на Костур и на прелазу код бензинске пумпе „Кузмановић“ (Рабић).

Related posts

НА УПИС У ШКОЛУ БЕЗ РОДНОГ ЛИСТА

admin

Постхумно одликована још 33 погинула борца из Дервенте

admin

За свако рођено дијете по 500 марака

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još