Друштво

Прилика за набавку нове
механизације из Мађарске

Дервентским пољопривредницима данас је представљен нови јавни позив Фондације за одрживи развој „Прогресус“ за додјелу бесповратних средстава при набавци пољопривреде механизације, опреме и алата из Мађарске.

Представник ове фондације Вања Савићевић подсјетио је да је јавни позив отворен до 14. октобра и да пољoпривредници имају могућност набавке механизације уз подршку до 70 одсто вриједности опреме, односно максимални износ бесповратних средстава износи до  25.000 евра по кориснику.

– Ради се о одличној прилици за пољопривреднике да дођу до нове механизације, а новина у овом јавном позиву јесте да за опрему и алате могу аплицирати и прерађивачи хране, воћа и поврћа – рекао је Савићевић напомињући да је у односу на прошлогодишњи позив, поједностављена процедура пријаве.

– Важно је да се заинтересовани произвођачи на вријеме пријаве, односно региструју у нашем систему. Они немају никакве обавезе све док ми не објавимо да су испунили услове јавног позива – додао је Савићевић.

Овај вид подршке, који је резултат сарадње влада Републике Српске и Мађарске, већ је искористило око 200 произвођача, међу којима и одређени број из Дервенте.

Један од њих је и Борко Аничић из Горњих Календероваца који очекује испоруку механизације.

– У набавци сам учествовао са нешто више од 5.000 марака, а остатак је учешће фондације – рекао је Аничић.

Презентацији јавног позива у Центру за културу присуствовали су и представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Градске управе, те пољопривредни произвођачи.

Заинтересованим су детаљи јавног позива доступни и у канцеларији „Прогресуса“ у Дервенти.

Related posts

Ђаци махом бирали гимназију и царинског техничара

admin

Глинене мете гађало
тридесетак ловаца

Derventski List

Домаћи бостан без премца

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još