Друштво

ПРИРЕДБА И ПАКЕТИЋИ У „БУДУЋНОСТИ“

Традиционалном приредбом у Центру за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“, данас је обиљежен крај године, односно прво полугодиште школске године.

Приредби су присуствовали и родитељи дјеце која наставу похађају у центру, њихови родитељи, а то је била и прилика да им се уруче пакетићи које су и ове године обезбиједили донатори.

– Овом приликом желим да се захвалим свим донаторима, а то су начелник општине Милорад Симић, Министарство породице, омладине и спорта, Савез слијепих РС и предузеће „Венето шуз“, који свим нашим корисницима сваке године донирају пакетиће – рекао је директор „Будућности“ Владан Поповић

Он је истакао да је година на измаку била успјешна, а обиљежили су је бројни новитети.

– Главни акценат смо ставили на осавремењивање рада и проширивање услуга које нудимо, у складу с чим смо почетком године, заједно са Министарством здравља, ушли у пилот пројекат који се тиче раног третмана за слијепа и слабовидна лица са подручја цијеле Српске. Имајући у виду да само школовање није рјешење за ову дјецу, па смо подносили захтјеве да проширимо дјелатност на специјалистичко-социјалне услуге, укључујући социјалну рехабилитацију особа са инвалидитетом, а на крају године смо то уоквирили правне акте – појаснио је Поповић.

Центар „Будућност“ тренутно има 55 корисника, који ће празнике провести у својим породицама, а на наставу се враћају 21. јануара 2019. године.

Пакетићи од начелника

Начелник општине обезбиједио је ове године око 500 пакетића за дјецу у Дјечијем обданишту „Трол“, двије приватне предшколске установе, те кориснике центра „Будућност“ и  удружења „Сунце“, те за дјецу запослених у општинској администрацији.

 

Related posts

„У сусрет прољећу“ музика,
пјесма и стихови

Derventski List

Ученике информисали о опасностима употребе пиротехнике

admin

Нова шанса за набавку
мађарске механизације

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još