ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Пријаве будућих првачића од 1. априла

У дервентским основним школама крећу процедуре за упис ђака првака, а према конкурсу који су објавиле основне школе „Никола Тесла“ и „19. април“ пријава будућих првачића почиње 1. априла и траје до 16. априла.

Према конкурсу који су расписале двије основне школе, родитељи дјеце дорасле за упис, односно малишана који закључно са 31. августом текуће године навршавају шест година, у просторије обије школе у поменутом периоду треба да доставе извод из матичне књиге рођених, те увјерење о пребивалишту, као и љекарско увјерење издато од надлежне здравствене установе којим се процјењује здравствена способност дјетета за полазак у школу и књига за праћење развоја и учења дјетета, уколико је дијете похађало предшколску установу.

Ове документе потребно је доставити код педагога школе од осам до 14 часова.

– Документацију за упис ученика у подручне школе потребно је доставити учитељима тих школа. О датуму тестирања и разговора са педагогом школе, ради педагошко – психолошке обраде ученика, родитеље ће упознати педагог школе приликом предаје документације за упис – наводи се у конкурсу.

Додаје се да на захтјев родитеља, у први разред могу бити уписана и дјеца која до краја текуће године навршавају шест година, уколико комисија за упис дјеце у први разред процјени да је дијете спремно за полазак у школу, а у изузетним случајевима, у први разред се могу уписати и дјеца млађа од шест година или се може одгодити упис, уколико комисија за упис дјеце у први разред процјени да је то у најбољем интересу дјетета.

У први разред могуће је уписати и дијете старије од шест година које због болести или других разлога није било уписано у школу. Ранији упис, као и одгода уписа могу бити најдуже за једну школску годину.

Related posts

Митровићева изборила наступ на републичкој смотри

admin

РАСПИСАН КОНКУРС ЗА СУБВЕНЦИЈУ КАМАТНЕ СТОПЕ

admin

Андреј Душанић бриљирао
на регионалној смотри знања

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još