Друштво

Родно насиље и
даље горућа тема

Иако је, према подацима Центра за социјални рад у Дервенти, у 2023. години смањен броја случајева насиља у породици или породичној заједници, тај број је и даље забрињавајући, а родно насиље је један од највећих друштвених проблема који и у нашој локалној заједници представља важну тему.
Истакли су то из Удружења жена „Дервента“ које је протеклог петка организовало радионицу у оквиру пројекта „Превенција сексуалног и родног насиља“ који је подржала Амбасада САД-а у БиХ. Радионици у Центру за културу, поред циљне групе, присуствовали су и представници донатора.

-Врсте насиља су разноврсне и све су тешке и опасне, а учесници радионице имали су прилику да размијене мишљења како би допринијели бољем разумијевању теме. Представница Центра за социјални рад Марија Мрђа упознале је присутне с конкретним примјерима насиља из свог рада, истакавши да је у 2023. години смањен број случајева на насиља у породици или породичној заједници, али и да је тај број и даље забрињавајући – саопштено је из Удружења жена.

Related posts

За Михајла прикупљено око 8.500 КМ

admin

„Троловци“ уз представу учили о понашању у саобраћају

admin

„Ковид“ пасоши крајем јула и грађанима у БиХ?

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još