Новости

Пријаве за борачки додатак
у општинама и градовима

Министарство рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске упутило је данас свим локалним заједницама, општинама и градовима инструкцију за поступање у вези са прихватањем захтјева свих категорисаних бораца Војске Републике Српске за остваривање права на јединствени мјесечни борачки додатак.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић најавио је раније да ће сви борци, без обзира на године живота и категорију коју су имали, моћи да поднесу захтјев за борачки додатак, за шта ће у буџету Српске за наредну годину бити обезбијеђено додатних 150 милиона КМ.

– О захтјеву за признавање права на борачки додатак одлучиваће општински, односно градски орган управе надлежан за послове борачко-инвалидске заштите према мјесту пребивалишта категорисаног борца. Право на мјесечни борачки додатак признаје се на захтјев странке – саопштили су из министарства додајући да захтјев за остваривање права на мјесечни борачки додатак могу да поднесу борци свих категорија, са навршених 45 година, чиме је смањена и старосна доб као услов за остваривање права на мјесечни борачки додатак.

Related posts

УДРУЖЕНИМ СНАГАМА ДО НОВЦА ИЗ ЕУ

admin

ИЗА ДЕРВЕНТЕ УСПЈЕШНА ГОДИНА

admin

ОЧУВАТИ СЈЕЋАЊЕ НА СТРАДАЛЕ ДЕТЛОВЧАНЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još