Новости

СП 30 година оставља траг
у развоју Дервенте и РС

Градски одбор Социјалистичке партије Дервента вечерас је свечаном академијом прославио 30 година постојања, а током овог периода ангажман и идеје кадрова ове партије оставиле су видљив и позитиван траг како у Дервенти, тако и читавој Републици Српској.

Обиљежавање првих три деценије постојања у дервентском Центру за културу окупио је руководство партије, активисте и симпатизере, а прослави је присуствовао и предсједник партије Петар Ђокић.

– Социјалистичка партија је својим великим ангажманом на просторима Републике Српске и БиХ, оставила врло позитиван и видљив траг у укупном друштвеном животу и развоју, а о томе можемо говорити и на подручју града Дервенте. Од самог почетка, па све до данас, били смо веома конструктиван политички фактор, који је својим дјеловањем и способностима доприносио развоју ове локалне заједнице, укључивањем у политички и друштвени живот овог града великог броја својих кадрова. Та активност ће бити настављена и у наредним годинама, на подручју овог града, али и на ширем простору РС. Наша је намјера је да и у будућности дјелујемо на основним принципима на којима почива програм Социјалистичке партије, а то су борба за слободу, равноправност, за правду, прије свега социјалну правду, солидарност и свеопшти напредак и развој – казао је Ђокић додавши да ће ова странка у будућности дати предност младим снагама.

– Упорно ћемо наставити да се боримо за развој и у наредном периоду, окупљајући мисаоне снаге, оне снаге које су пуне енергије и спремности да раде за развој наше заједнице и Српске, а велику предност ћемо давати младим људима – додао је Ђокић.

Предсједник Градског одбора СП у Дервенти Славен Гојковић подсјетио је да је Социјалистичка партија обиљежила 30 година постојања у Републици Српској 2. јуна.

– Давне 1993. године, када је настала Социјалистичка партија, почела је да дјелује и у Дервенти. Тада је била ту, као и данас, уз наш народ као и тих деведесетих година, ратних и послијератних. Мислим да смо били једна прагматична партија која је увијек знала изабрати најбољи пут у којем правцу треба да иде ова локална заједница, као и Република Српска – казао је Гојковић додавши да се у наредној години, која је изборна, очекује да ова партија обнови резултат који је постигнут на протеклим изборима или да буде бољи.

Прослави су присуствовали и потпредсједници партије Давор Штрика и Недељко Јовић, те народни посланик Срђан Тодоровић, директор АПИФ-а Блашко Каурин, одборници и коалициони партнери, СНСД на челу са народним послаником и предсједником Градског одбора Игором Жунићем и замјеником градоначелника Синишом Јефтићем, делегација Уједињене Српске на челу са предсједником Градског одбора Миодрагом Тешендићем и делегација ГО НДП-а са предсједником Зораном Милојевићем, те чланови извршног одбора Социјалистичке партије, представници општинских одбора Добоја, Модриче, Брода и Вукосавља, те други функционери и званице.

Плакете и захвалнице

Најсвечанији дио академије био је посвећен уручивању плакета и захвалница члановима који су дали непроцјељив допринос развоју партије и идеје у претходне три деценије. Плакета је уручена Милану Длакићу (постхумно), Нади Радановић, Љубици Гаврић, Живку Вукичевићу, Душану Боројевићу, Душану Рашићу и Милану Гаврићу, а захвалнице су добили и Недељко Марић, Милорад Бабић, Душан Трифуновић и Остоја Недић.

Related posts

Вртић „Трол“ расписао
конкурс за пријем дјеце

Derventski List

Укрштени ставови о осињском водоводу

admin

ДОДИЈЕЉЕНА ПРИЗНАЊА „ДЕРВЕНТСКО СРЦЕ“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još