Новости

Одата почаст
страдалим Појежанима

Парастос у знак сјећања на 16 страдалих који су своје животе положили за слободу и мир у Одбрамбено – отаџбинском рату служен је данас у Појезни, а на спомен – обиљежју положени су вијенци и упаљене свијеће.

Наша вјечна обавеза је да памтимо и увијек спомињемо оне који су за слободу и опстанак Републике Српске дали животе, здравље и најбоље године живота, јер ако их заборавимо, одустајемо и од себе и престајемо да постојимо, поручено је током парастоса.

Сјенима страдалих Станимира Душанића, Јанка Марића, Милана Иванића, Ђурађа Радишковића, Пере Пећића, Ристе Марића, Драгана Савића, Ненада Савића, Драгољуба Пећића, Боре Марића, Бране Васића, Бојана Продића, Ђорђе Симића, Милана Трњанца, Милана Пећића и Горана Васића поклонили су се чланови њихових породица, а пошту страдалим одали су и замјеник градоначелника Синиша Јефтић, потпредсједник Скупштине града Дарко Бећаревић, делегација Градске борачке организације, те представници политичких партија СНСД, СДС, ПДП и Народног фронта.

Прије помена страдалим, обиљежена је и крсна слава села  у храму Светог Великомученика Цара Лазара Српског.

Related posts

До сада вакцинисано око хиљаду Дервенћана

admin

ЛАКШЕ, БРЖЕ И JЕФТИНИЈЕ ДО ДОЗВОЛА

admin

Полицијска станица стуб
безбједног живота у Дервенти

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još