Култура

„Пркос фест“ вечерас
подиже завјесу

Културна манифестација „Пркос фест“ која већ неколико година краси љето у Дервенти на радост љубитеља свих врста умјетности обиљежиће и овај, а представа „Мало благо“ Градског позоришта „Јазавац“ из Бањалуке и изложба Бранкице Симић о Дервенти отвориће вечерас низ културних посластица.

Како је планирано, ова манифестација ће током пет вечери, од 3. до 26. јула, бити домаћин представама, концертима, изложбама и плесу, а иако је позорница ове манифестације плато испред Народне библиотеке „Бранко Радичевић“, представа ће ипак бити изведена на сцени Центра за културу.

– Изложба наше Бранкице Симић о историјским догађајима, знаменитостима и личностима Дервенте украсиће вечерас плато испред библиотеке, а представа ће бити изведена у сали Центра за културу – казали су из библиотеке.

Друго вече, 10. јула, представиће луткарску радионицу са глумцем Душком Мазалицом, а како је најављено и раније, треће вече, 15. јула, употпуниће плесни студио „Гема“ из Бањалуке. За 20. јул заказана је изложба и радионица за дјецу – „Сизифова борба за правопис“, док ће манифестацију затворити концерт „Комбајн квартета“ из Бањалуке у петак, 26. јула.

Related posts

Галерију библиотеке
испунили ученички радови

Derventski List

Фестивал етно – пјесме у суботу

admin

У фокусу дилеме и изазови
жене у савременом свијету

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još